Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok 2006/2007: Závazná Poruba (Szlovákia)

2006.12.21.

Újdonságok 2006/2007: Závazná Poruba (Szlovákia) Az idei szezonban három ülőszékes felvonó épül Szlovákiában. Mindhárom új felvonó kisebb terepeken üzemel majd, és bizonyára kedvező hatással lesznek a kis terepek forgalmára. Krahule, Orava Snow mellett Závazná Poruba terepén adnak át hamarosan egy új ülőszékes felvonót.
Závazná Poruba (Németporuba) az Alacsony-Tátra északi lejtőinél közvetlenül Liptovsky Mikulás (Liptószentmiklós) mellett található. A síterep alsó része 600, a felső pedig 1050 méteren fekszik. Az új lift átadásával az eddigi 2200 helyett, már 3400 síelőt szállíthatnak a liftek a síterepen. A terepen négy pálya található, amelyek közül a leghosszabb körülbelül 1600 méter.

Az új kétszemélyes és 850 méter hosszú Poma lift építését szeptember elején kezdték el. A munkák a tervek szerint haladtak, csak egy kis pénzügyi nehézség támadt, így az építkezés tovább tart a tervezettnél. A tervek szerint Karácsonykor adták volna át az új liftet, de a csúszás miatt az átadás áthúzódik jövő év januárjára.

Az új lift kb. 20 millió koronába kerül és az önkormányzat építi hitelekből. A csúszás nem nagyon befolyásolta az eddigi szezont, hiszen hóhiány miatt még nem tudtak kinyitni. A tervek szerint december 22-én nyitnak ki, és 400 koronába kerül majd egy felnőtt jegy.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.