Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok 2006/2007: Flachau és környéke (A)

2006.11.19.

A salzburgi Sportwelt síterepei közé nyolc osztrák terep tartozik: Flachau, Wagrain, St. Johann-Alpendorf, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Kleinarl, Eben és Filzmoos. Ezek a pályák osztrák viszonylatban is a modernebbek közé tartoznak, de azért szétnéztünk, hogy milyen újdonságok várják az idén az idelátogatókat.

Zauchensee

Itt a legnagyobb újdonság nem biztos, hogy mindenkinek feltűnik majd, pedig kategóriájában a legnagyobb. A helyiek négy és félmillió euróért új víztározót építettek 1960 méter magasan. Az új tározóba 447 000 köbméter víz fér el, amely ezzel a kapacitással a legnagyobb síterepen épült víztározónak számít egész Ausztriában.

Ez a hatalmas vízmennyiség állítólag 1,8 millió teletöltött fürdőkád víztömegével egyenlő. Percenként majdnem 20 000 (!) liter tudnak majd "kipumpálni" a tározóból, amellyel 75 hóágyút lehet egyszerre üzemeltetni. A hatalmas befektetésnek köszönhetően, ha fagypont alá süllyed a hőmérséklet, akkor 15 nap alatt 120 hektárnyi területet lehet 30 cm vastag hóval teljesen beteríteni.

Flachauwinkl-Kleinarl

Zauchensee és Flachauwinkl között jópofa "kisvonatszerű", mókás kis eszköz szállítja a síelőket. Már ez is mutatja, hogy ez a hely a kicsik és a családok paradicsoma, főleg a hegy másik oldalán fekvő Kleinarl terepével együtt. Az összekötött két terepen az idén adják át a hatodik ülőliftet, így itt sem érheti kifogás a technikai korszerűségét. Az új lift, a hatszemélyes Absolut Shuttle, a kleinarli részen kezdi meg a működését decemberben, az egykori húzólift, a Hubertus helyén.

St. Johann - Alpendorf

Alpendorf és Wagrain közötti nagyszerű pályákat eddig is ülőlifteken lehetett megközelíteni, most azonban az eddigi kétszemélyes helyén egy modern hatszemélyes fűtött és lehajtható plexis visz majd fel a Gernkogel hegy irányába. A mellette induló kabinossal együtt így már két nagykapacitású lift hordja majd fel a síelőket a hegyre. Az új lift alsó állomásánál modern pénztárt és 190 férőhelyes parkolót építenek.

Flachau

Hermann Maier falujában eddig is a legmodernebb liftek közlekedtek, az idén itt is inkább - az egész Ski Amadé-re igencsak jellemzően - a hóágyúkra költöttek. Négy millió eurót invesztáltak a hóágyúzás feltételeinek javítására és az idei szezontól már összesen 140 hóágyú dolgozhat Flachau terepein. Ezzel a síterep elérte a bűvös célt, vagyis az egész síterep behóágyúzható. Biztosak lehetünk benne, hogy a 100%-os behavazhatóság sokszor visszaköszön majd a síterep prospektusaiban.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.