Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kaprun: jelentős fejlesztések a közeljövőben

2007.02.16. Bata Attila

Kaprun: jelentős fejlesztések a közeljövőben A kapruni síterep üzemeltetői bejelentették, hogy 2010-ig mintegy 40 millió eurót költenek a pályák, a felvonók, a mesterséges hógyártás fejlesztésére a Kitzsteinhorn gleccseren. A hatalmas beruházás része az is, hogy nyáron a gleccser egyik részét, más osztrák és svájci gleccserekhez hasonlóan lefedik.

A munka már májusban megkezdődik egy új ülőlift építésével. A legfontosabb feladat, hogy a már húsz éve üzemelő Krefelderhütten csákányos helyére még az idén elkészüljön egy modern ülőlift. Legalább hét millió euróba fog kerülni az új "Kristálylift" (Kristallbahn), amelyet novemberben kell átadni. A régi csákányos jelenleg kétszer is keresztezi a pályákat, ez a kellemetlenség az ülőlift megépítésével megszűnik.

Ezzel párhuzamosan megtisztítják a gleccser felszínét a rárakódott vastag sötét lepedéktől. Ettől azt remélik, hogy a lelassíthatják a gleccser felmelegedését és olvadását. Nyárra már a hóágyúk számát is szeretnék megduplázni. Jelenleg 25 hóágyú működik a gleccseren. A tervek már elkészültek a víz és elektromos hálózatok fejlesztésére, hiszen a jelenlegi rendszer nem alkalmas arra, hogy egyszerre 50 hóágyút kiszolgáljon.

A további három év terveiben szerepel a Kees csákányos lift kiváltása egy modern ülőlifttel, valamint további kiszolgáló épületeket is fognak építeni. Jelentős pénz jut majd a pályák javítására, és a lavina elleni védekezés javítására.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.