Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok 2006/2007: Tonale (Olaszország)

2006.09.23.

Újdonságok 2006/2007: Tonale (Olaszország) Az olasz síterep Európa ritka terepei közé tartozik, amelynek a gleccserén még nyáron is lehet korlátozottan síelni. Az idén az alacsonyabban fekvő területeken találhatunk majd újdonságot, végre elkészül a már tavaly is tervbe vett összeköttetés Tonale és Ponte di Legno között.
A tavalyi hatalmas fejlesztések tükrében talán érthető és megbocsátható, hogy akkor nem jutott pénz és energia a síterep gerincét jelentő lift megépítésére.

Az idén viszont valószínűleg elkészül és így már teljesen összekötöttnek tekinthető a kontinens egyik legmeredekebb síterepe. A 3000 méter feletti pályával is rendelkező síterepen majdnem 1900 méter szintkülönbséget lehet lesíelni a legalacsonyabb és a legmagasabb pont között.

Az új lift átadásával létrejön egy 100 kilométeres pályarendszer és búcsút mondhatunk a pályák között közlekedő síbuszoknak. Ponte di Legno településre épített indító állomás 1261 méteren, a felső állomás pedig 1920 méteren található. A nyolcszemélyes kabinok összesen 1800 ember szállíthatnak óránként, és lesz idő pihenni az utazás alatt, amely 14 percig tart majd.

Az átadás hivatalos határidejét december másodikára tűzték ki, amely előtt elég hosszú próbaüzemet terveznek a síterep üzemeltetői. Az óvatosságot az is indokolja, hogy műszakilag sem egyszerű feladatot kell majd megoldani az építőknek. A csodálatos vidéken közlekedő lift majdnem öt kilométer hosszú lesz, a középső állomásán kap helyet a tűzoltóság épülete, és innen kezdődik majd a meredek szakasz.

A lift építését már most is hatalmas érdeklődés követi, amely talán annak is köszönhető, hogy egy majdnem harminc éve várt terv válik valóra az idén. A helyiek nagyon büszkék az új építményre, amelynek az átadását hatalmas fesztivállal ünneplik majd meg. Tervek szerint a következő (2007/2008-as) szezon után a liftet nem állítják le, hanem a helyi járat szerepét fogja átvenni a közlekedésben.

Az új lift mellett jelentős hóágyúkapacitás fejlesztés és történt, valamint számos sípályán korrekciós munkákat hajtottak végre. Az új hóágyúk kiszolgálása felújították a vízhálózatot és építenek egy harmincezer köbméteres víztározót is.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.