Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok 2006/2007: Avoriaz (F)

2006.12.13.

Újdonságok 2006/2007: Avoriaz (F) A svájci határtól karnyújtásnyira elterülő francia síterep az egyik legnagyobb megaterep a Portes du Soleil központi része. A hóbiztosnak mondható síterepen az idén építettek egy új snowparkot, átadnak egy új hatszemélyes liftet és az egyik sílécgyártó sílécet nevezett el a síterepről.
A síterepet egy igazi híresség, az 1960-as téli Olimpia lesikló számának győztese, a francia Jean Vuarnet álmodta meg és valósította meg a hatvanas évek közepén miután felhagyott a versenysporttal. Vuarnet igencsak beírta a nevét az alpesi síelés nagyjai közé, főleg az innovatívnak tekinthető technikájával, amely később 'tojástartás' néven lett ismert.

1963-ban megépült a terep első liftje, amely a leggyorsabb volt akkor a világon és sokáig folyamatosan járt éjjel-nappal, és sajnos sokáig nem épült mellé több lift. 1965-ben a környékbeli síoktatók összeálltak és innen meggyorsult a síterep fejlődése, amely azzal is dicsekedhet, hogy itt tanult meg Brigitte Bardot síelni.

1968-ban alapító tagja lett a mára 650 kilométeres pályarendszerrel büszkélkedhető Portes du Soleil síterepnek, amely nyolc francia és hat svájci terepet foglal magába. A síterep több szempontból is élen járt, például itt gyakorolt először a francia snowboard válogatott. A pályán kívüli síelés feltételeinek megteremtésébe érdekében is sokat tettek a helyiek, számos alkalommal kapták meg a 'Freeride Paradise' kitüntető címet.

Az új szezonban átadják a Trashers snowparkot, amelyet kizárólag gyerekeknek építettek. Európában még nem működik ehhez hasonló snowpark, ahová csak a 12 év alatti gyerekeket engedik be. Teljesen olyan, mint a többi snowpark, ugyanazokkal az eszközökkel és akadályokkal, csak minden kisebb méretben, hogy a gyerekek is élvezhessék. A park az apartman komplexum mellett várja a jövő freestyler síelőit.

Szintén idén adják át a hatszemélyes Chaux-Fleurie liftet. Avoriaz több éves tervet dolgozott ki az infrastruktúra modernizálására. A 417 méter szintkülönbséget leküzdő, 3000 utas kapacitással működő új lift is ennek a programnak a része. Az új lift melletti pályán két kilométer hosszan új hóágyúkat is telepítenek majd. Az említett terv szerint jövőre egy hasonló felvonót építenek majd, amely a Crozats és Combe fekete pályák tetejére visz majd fel.

Újdonság, hogy a síterep és a Dynastar céggel közösen Avoriaz-Dynastar néven új síléccel jelenik meg a piacon. A szlogen szerint az all-around carving (70% pálya, 30% off piste) lécet direkt a Portes du Soleil változatos terepeire szánják. A külön férfiaknak és nőknek szánt léceket először december 16-án lehet megvásárolni a helyi sportboltokban.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.