Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

St. Moritz és Schladming küzd a 2013-as világbajnokságért

2006.10.15.

St. Moritz és Schladming küzd a 2013-as világbajnokságért A svájci St. Moritz városa úgy döntött, hogy újra alpesi sí világbajnokságot szeretne rendezni. A hírt már hetek óta lehetett hallani, de a hétvégén a városatyák áldásukat adták arra, hogy a város 1,4 millió svájci frankot költsön el a pályázat elkészítésére.
A cél, a 2013-as világbajnokság rendezésének elnyerése.

A jelentkezésnek legkevésbé az osztrák Schladming vezetői örültek. Tavaly már átéltek valami hasonlót, amikor hirtelen a német Garmisch-Partenkirchen bejelentkezett a 2011-es VB rendezésére és kisebb meglepetésre el is orozta a rendezés jogát az osztrákoktól.

A németek 9:6-os szavazataránnyal nyertek az akkor már másodszor pályázó Schladminggal szemben. A derék stájerek korábban a francia Val d´Isere-rel szemben maradtak alul a 2009-es VB rendezésének jogáért folytatott küzdelemben.

Eddig hivatalosan ez a két város jelentkezett, de természetesen hallani más síterepekről is. Korábban a másik svájci síterep, Crans-Montana is érdeklődött a rendezés iránt, de ők valószínűleg lemondanak St. Moritz javára. Várható még az olasz Cortina d'Ampezzo jelentkezése, az ő esélyüknek sem tesz jót, hogy az utolsó VB-t is Olaszországban rendezték.

Éppen itt lenne az ideje, hogy valamelyik síterep Észak-Amerikából beszálljon a versenybe, hiszen ott nagyon nem rendeznek ilyen eseményt. Állítólag lesz amerikai jelentkező, de nekik még házon belül el kell dönteni, hogy ki pályázik az USA-ból.

Jövőre a svéd Are ad otthont a rendezvénynek, utána 2007 májusáig kell beadni a jelentkezést a 2013-as VB megrendezésére. A győztes síterep nevét a 2008 májusi konferencián hozzák nyilvánosságra.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.