Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egyesül a Nordica és a Blizzard

2006.11.01.

Egyesül a Nordica és a Blizzard Folytatódnak a fúziók a sífelszerelés-gyártók között. Legújabb hírek szerint a Tecnica Group felvásárolta az osztrák Blizzard részvényeinek két harmadát, és ezzel az akcióval egy kézbe kerül két patinás márka, a Nordica és a Blizzard.
A fúzióra még rá kell bólintania az osztrák trösztellenes hatóságoknak, de ha megszületik az engedély, akkor a Blizzard részvényeinek 66,66%-ával a Nordica (amely 100%-ban a Tecnica Group tulajdona) fog rendelkezni, a maradék egyharmad a jelenlegi Blizzard vezér Karl Hofstatter tulajdonában marad.

A Tecnica Group olasz vezérigazgatója szerint nagyon jó vásárt csináltak a Blizzard megvételével, hiszen a Blizzard hatalmas tapasztalattal és tudással rendelkezik a sílécgyártás területén. A Nordica jelenlegi fejlesztései és tevékenységei tökéletesen egészítik ki a Blizzard eddigi tevékenységét, amelynek eredményeként a Tecnica Group vezető vállalat maradhat a sportszergyártás területén. A cél a Blizzard márka további tökéletesítése és a termékről kialakított kép erősítése.

Mivel ilyenkor mindig is a részletek az érdekesek, nézzük mi lesz az első lépés. Valószínűleg a Nordica sílécek gyártása a Blizzard mittersilli üzemébe költözik, és megindul a közös termelés. A közös termelés előnye, hogy egységesíteni tudják a nyersanyagbeszerzést, a feldolgozást, a termelést és a fejlesztést. Mindkét cég részt vesz a jövő januárban induló ukrajnai gyár beindításában.

A Blizzard kihasználhatja a Nordica egész világot lefedő eladói hálózatát, így a Blizzard lécek szélesebb közönséghez juthatnak majd el. A felvásárlással a Tecnica Group éves forgalma meghaladja majd a 400 millió eurót.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.