Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jó szezont zárt a Fischer, Blizzard, és a Völkl

2006.03.20. Bata Attila

Az előzetes adatok alapján remek évet zárt a riedi székhelyű osztrák sportszergyártó cég, a Fischer. A tavalyi évben a vállalat forgalma elérte a 177 milló eurót (46,3 milliárd forint), amelyből 100 millió eurót (26,2 milliárd forint) csak a sífelszerelések értékesítéséből könyvelhettek el. Összehasonlítva a tavalyi év 147 milliós forgalmával, a Fischer az idén 30 millió euróval (7,8 milliárd forint) nagyobb forgalmat tudott lebonyolítani. Az eredmény meghaladta a cég idei 170 milliós célkitűzését is. Számítások szerint az idén 1,58 millió pár alpesi és sífutó lécet értékesítettek. A világ harmadik legnagyobb sífelszerelés gyártója jövőre 206 millió eurós (54 milliárd forint) forgalmat szeretne elérni.

Egy másik osztrák sífelszerelés gyártó a mittersilli székhelyű Blizzard is több lécet adott el az idén mint tavaly. Az előzetes adatok szerint a tavalyi 21,1 millió eurós (5,5 milliárd forint) forgalom után az idén 25,6 milló eurós (6,7 milliárd forint) értékesítést sikerült lebonyolítani. Becslések szerint a vállalat 28 millió eurós (7,3 milliárd forint) forgalommal fogja zárni az idei szezont. A Blizzard bizakodva tekint a jövő elé, mert már most 15%-kal több a megrendelése mint tavaly ilyenkor. Az idén összesen 295 ezer sílécet gyártott a vállalat 235 alkalmazottja.

A németországi Völkl gyár pedig egyre keményebb intézkedéseket kénytelen hozni annak érdekében, hogy ne kényszerüljön a teljes termelésének kínai vagy kelet-európai áthelyezésére. A straubingi székhelyű cég az idén csökkentette a szabadság idejére utalt járandóságokat, a tavalyihoz képest kisebb mértékben emeli alkalmazottjai fizetését, és az eddigi 38 órás heti munkaidő helyett kénytelenek bevezetni a 39,5 órás munkaidőt. Az utóbbi idők jelentős leépítései és elbocsátásai után a cég bejelentette, hogy 2008-ig nem terveznek további drasztikus költségcsökkentő intézkedéseket, így a mostani alkalmazottak biztosan megtarthatják munkájukat. A Völkl tervei szerint 2006-ban 480 ezer sílécet fognak gyártani, amelyből 350 ezret a németországi gyáraiban állítanak majd elő.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.