Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Reiteralm várja a világ legjobb síelőit

2006.12.09.

A síelés visszatér a reiteralmi pályára. Pontosan 28 év telt el azóta, hogy a világ legjobbjai utoljára versenyeztek itt. Vasárnap újra itt lesznek a világ férfi mezőnyének a legjobbjai.
A helyieket persze a hazaiak 10 versenyzője érdekli majd, köztük a sztárok Benni Raich, Hermann Maier és Rainer Schönfelder.

Az osztrákok a balul sikerült észak-amerikai versenyek után nagyon szerették volna megrendezni az elmaradt francia versenyt. A nemzetközi szövetség pedig beleegyezett, hogy Reiteralm legyen az új helyszín. A helyieknek nem volt könnyű dolguk, hiszen tíz nap alatt kellett mindent tökéletesen megszervezniük.

Már több mint egy hete kétszázan dolgoznak éjjel-nappal annak érdekében, hogy tökéletes pálya fogadja a versenyzőket. A hírek szerint a Gasselhöhe oldalában található pálya szerda óta már "versenyképes" állapotban van, a pályára kb. ötven centiméter mesterséges havat hordtak a szervezők.

A versenyzők már megérkeztek Észak-Amerikából, ahol tökéletes viszonyok között gyakorolhattak és az egyik legnagyobb feladatuk az lesz, hogy hozzászokjanak a kb. 25-30 fokkal melegebb hőmérséklethez. A pénteki edzés a közeli Dachstein gleccserpályáján zajlott, majd szombaton került sor a pálya megismerésére.

A rendezők kb. 5000 érdeklődőt várnak a versenyre, akiknek talán majd szokatlan lehet, hogy egy kabinossal fel kell utazniuk a pálya aljához. Hiába, most csak így lehet versenyt rendezni Európában. Tehát, aki élőben nézi meg a versenyt, az egy kis zsúfoltsággal számoljon.

A verseny esélyeivel kapcsolatban érdekesnek tűnik, hogy az összes idei férfi versenyt más versenyző nyerte és a sínemzetek pedig testvériesen megosztoztak az aranyokon. Az idei győztesek eddig: Raich (A), Marco Büchel (LIE), John Kucera (CAN) Aksel Lund Svindal (NOR), Bode Miller (USA), Massimiliano Blardone (ITA) és Andre Myhrer (S).

(Most érkezett: szintén Reiteralm rendezi meg a hóhiány miatt törölt női versenyeket.)

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.