Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ünnepek előtti osztrák helyzetjelentés

2006.12.22.

Ünnepek előtti osztrák helyzetjelentés Karácsony közeledtével sokakban felmerül a kérdés, hova menjünk az ünnepek alatt síelni? Különösön aktuális ez most, amikor nem kényeztette el a természet az Alpok síterepeit.
Az elmúlt napok időjárása, ha sok havat nem is, de legalább hideget hozott a hegyekbe, így több helyütt 4-5 napja éjt nappallá téve üzemelnek a hóágyúk.

Sajnos az égiek továbbra is igencsak szűkmarkúak voltak, hiszen átlagban 10-20 cm friss hó esett Ausztriában, valahol még ennyi se. Ellenben néhány karintiai síterepen már tisztességesebben havazott, így például Gerlitzenen 30 cm friss hó hullott.

Határközeli helyzetjelentés

A tartós mínusz fokoknak köszönhetően az alsó-ausztriai és felső-stájer síközpontok is folyamatosan nyitnak:
Lammeralm már tegnap (dec. 21.) óta fogadja a vendégeket, egyelőre csak a duplaüléses illetve a mellette lévő FIS pálya van nyitva, így elsősorban gyakorlottabb sízőknek ajánlható.

Ugyanígy a jobb tudású téli sportolóknak javallott a ma nyitott Hirschenkogel is, ahol egyelőre a Világkupa lejtőn csúszkálhatunk. Holnaptól már a népszerű estisízés is beindul a Varázshegyen.  A szomszédvár, nevezetesen Stuhleck sokkalta nagyobb kínálattal fogadja a vendégeket. Itt szintén a mai nap folyamán kezdik el a szezont egyelőre a Sonnenlift és a buborékos Stuhleckbahn lesz üzembe helyezve. Az elkövetkező napokban további felvonókkal bővül a paletta, így a Familienliftet, a Weißenelfliftet (ez a felső csákányos), az új hatüléses Steinbachalmot is lehet majd használni. A négyüléses Promibahn egyelőre még kérdéses.

Lackenhof am Ötscheren december 23-tól az idén nyáron megépített négyszemélyes Eibenkogel libegőjét helyezik üzembe.  Szintén szombattól nyitja meg kapuit Annaberg, igaz egyelőre meglehetősen kevés lifttel és pályával.

Hochkaron szombattól a következő sífelvonókat és lejtőket használhatjuk: A négyüléses Hochkar-Vorgipfelt, Almliftet, Häsinget, Draxlerlochot, továbbá a duplaszékes Großes Kart és a Zagerlboden gyakorlóliftet a varázsszőnyeggel egyetemben. Ami a lejtőket illeti; az 1-es, a 2-es, az 5a, a 6-os és a 7-es sípályán élvezhetjük a sízés vagy éppen hódeszkázás örömeit.

Lehet sízni Niedaralplon is, igaz egyetlen egy húzófelvonóért (Waldrandlift) egyelőre még nem érdemes ennyit utazni. A többi határközeli síközpont egyelőre zárva tart, de néhányan a jövő hétre tervezik a szezonnyitányt, így például Mariazell, ha minden jól megy december 27-én megkezdi a 2006/2007-es idényt.

Kicsit távolabb

Aki már a nagyobb pályarendszerekre van kiéhezve, annak a következő síparadicsomokat ajánlom:

Oberatauern már november közepe óta "tuti tippnek" számít, főleg most, hogy szinte az egész pályarendszer megnyitott, így a méltán népszerű Tauernrundét is belehet sízni. Bátran tervezhetünk Serfaus-Fiss-Ladis és Zillertalarena (Gerlos és Königsleiten) síterepeire is, hiszen mindegyik helyen már egy tekintélyes pályarendszeren sízhetünk, ráadásul a  gondos műhavazásnak köszönhetően a pályákat is kitűnő állapotban találjuk.

Hasonlóan jó a helyzet Ischgl-en.Hintertuxon a múlt heti 80 cm (!) friss hó igazi fehér köntösbe öltöztette a hegyoldalakat. Bátran ajánlható Ötztal is Söldennel és Gurgl-al, ahol az elmúlt héten 50 cm friss hó esett.

A Ski Amadé területén különösen Flachau számít mostanság nyerőnek; üres pályák és varázslatosan rendbetett lejtők fogadják az ide érkezőket. Ha már Salzburg akkor ne feledkezzünk meg a saalbachi sícirkuszról sem, ahol már nagyjából a pálya-, és liftrendszer felét használhatjuk.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.