Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ötödszörre sem tudták eladni a montenegrói síterepet

2007.01.03. Bata Attila

A rendszerváltás utáni káosz jellemzi a montenegrói síparadicsom, Bjelasica eladását. Tehetetlen bürokraták, nacionalista érzelmek, pusztuló értékek és érdekes döntések jellemzik a síterep eladását.
A szinte már teljesen lepusztult és csődbe ment síterepet ötödszörre próbálták eladni - újfent sikertelenül.

Tegnapra hirdették meg a bjelasnicai síterep immáron ötödik nyilvános árverését, de az esemény az érdeklődés hiányában elmaradt. A szabályok szerint legalább két jelentkezőre lett volna szükség, de ismét csak a Beppler és Jacobson cég jelentkezett vételi szándékkal, csakúgy mint a korábbiakban.

A legelső árverésen a részvények több mint 86 százalékáért 1,5 millió eurós ajánlat érkezett, az előző árverésen a Beppler cég már csak 500 000 eurót adott volna érte, és vállalta, hogy 3,5 millió eurót költ fejlesztésre. A síterep teljesen csődben van, saját tulajdonban lévő liftjei és infrastruktúrája már nem felel meg a kor követelményeinek, az adóssága pedig szinte napról-napra növekszik, jelenleg már meghaladja a félmillió eurót.

Ennél rosszabb már nem is lehetne a helyzet, hiszen a Beppler cégen kívül a kutya sem érdeklődik a síterep iránt. Az eddigi négy nyilvános tenderen és a tegnapi árverésen is csak ez a cég indult, de mégsem vehetik meg a síterepet. Ahogy nő a tenderek száma, úgy csökken az egyetlen pályázó befektetési kedve is. Az első alkalommal még kilenc millió eurót szántak fejlesztésre, most az utolsó alkalommal már csak három és fél milliót ígértek.

Az egyetlen pályázó gyanítja, hogy valakik szándékosan akadályozzák a lepukkant síterep eladását, de konkrétumokkal nem álltak elő. Mindenesetre a kudarc nem vette el a bíróság kedvét és valószínűleg legközelebb is meghirdetik a becsődölt síterepet. Az eddigi jelentkező kijelentette, hogy legközelebb is indulni fognak, de egy eurónál többet már nem hajlandók megajánlani a síterepért.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.