Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lammeralm: megjött a hó, elment az áram

2007.02.04. Bata Attila

Lammeralm: megjött a hó, elment az áram Végre valahára véget ér a meleg és hómentes időszak a stájerországi Lammeralm Skiarena síterepén, és újra lehetne élvezni a síelés elfelejtett örömeit, amikor újra előjön a síterep régi nagy bánata: a gyakori áramszünet. Az idén is újra gondok támadtak az áramellátás körül.

Néhány nappal ezelőtt az idei szezonban már tizenötödször ment el az áram a stájer síterepen, ezúttal 150 síelő járt pórul áramkimaradás miatt. Sabine Lair, a Skiarena vezetője szerint az áramkimaradások jelentős negatív reklámot jelentenek a síterepnek. Állítása szerint az elmúlt két szezon folyamatos áramszünetei legalább 50 000 euró veszteséget okoztak a síterepnek.

Az igazgatónő szerint már legalább három éve tart ez az áldatlan állapot. Ha egy kis hó esik, vagy felerősödik a szél, akkor a Krieglach, Sommerberg és Kindeberg felől érkező nagyfeszültségű vezetékekre gyakran rádőlnek a fák és ezzel fennakadást okoznak az áramellátásban, amelyet a Steweag (stájerországi áramszolgáltató) szakemberei nem képesek kijavítani. Már számos alkalommal jelezték a problémát az áramszolgáltató felé, de eddig semmilyen előrelépés nem történt az ügyben.

Az energiaszolgáltató tisztában van a problémával, de a vezetékre dőlő fákkal szemben tehetetlen. Évente 60 millió eurót fordítanak a vezetékek karbantartására, de a probléma megoldása vélhetően nem csak pénzügyi kérdés. Az egyetlen megoldás az lenne, ha elcsúfítanák a hegyoldalt és a vezeték nyomvonalán egy 50-60 méter széles sávban kivágnák a fákat, de ez valószínűleg széles ellenállásba ütközne.

A síterep vezetősége elvárja az áramszolgáltatótól a szolgáltatás minőségének javítását, a vezetékek állandó karbantartását, különben jogi útra terelik az ügyet. Meg nem erősített hírek szerint más stájer és karintiai síterepeket is sújtanak a kidőlt fák okozta gyakori áramkimaradások.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.