Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Obertauern rekordbevételre számít az idén

2007.01.20. Bata Attila

Amint az oldalainkon is megjelenő hírekből kiderült, Obertauern azon kevés síterepek közé tartozott az idén, ahol eddig is normálisnak mondható körülmények között lehet síelni. A jelenlegi adatok szerint a síterep jelentős hasznot könyvelhet el annak köszönhetően, hogy a környéken szinte csak itt lehetett síelni.

Az enyhe tél a tavalyinál legalább 15 százalékkal több vendégéjszakát jelent Obertauern síterepének. Amíg az előző hetek enyhe időjárása következtében Ausztria legtöbb síterepe csak a barna hegyoldalaival és néhány hóágyúzott pályával dicsekedhetett, addig Obertauern gondosan őrizte és ápolta a szezon elején lehullott hatalmas hómennyiséget és sokáig szinte az egyetlen síelhető nagyobb (nem gleccser) terepnek tűnt Ausztriában.

A monopolhelyzet most már lassan a bevételekben is jelentkezni fog. A síterep szálláshelyein található 7 800 vendégágy szinte teljesen megtelt az előző időszakban. Az előző szezon hasonló időszakában 900 000 vendégéjszakát regisztráltak a helyiek. Ez a szám az idén az óvatosabb becslések szerint is legalább 15 százalékkal magasabb lesz.

A helyi turisztikai hivatal vezetője elismeri, hogy Obertauern sokat profitált a többi terepet sújtó hóhiányból és a statisztikák szerint a legtöbb vendég decemberben Németországból érkezett, és csak utánuk következnek az osztrákok.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Lüftenegger Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
6 db tágas, akadálymentes apartman összesen maximum 32 fő részére Mautendorf szívében, Grosseck sífelvonótól 1,5 km-re, ahová ingyenes síbusszal jutunk el. Kérésre reggelis ellátás is igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension zur Heiligen Krone
A panzió 50 fő befogadására alkalmas, 7 db 4 ágyas stúdió jellegű apartman és 5 db 2 ágyas szoba várja a vendégeket büféreggelivel, saját étteremmel. A panzió teljes személyzete magyar.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.