Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rekordkísérlet mától: 10 napig síelni megállás nélkül

2007.01.24. Bata Attila

Rekordkísérlet mától: 10 napig síelni megállás nélkül A németek extrémsíelője, Christian Flühr már több mint hat világrekordot állított fel az elmúlt 10 évben. A főleg maratoni síelésben jeleskedő német legutóbb a non-stop síelés világrekordját döntötte meg. A jelenlegi világrekordja: 222 óra és 22 perc síelés megszakítás nélkül, amelyet mától próbál megdönteni.

Valószínűleg ez lesz Flühr utolsó világrekord-kísérlete és ennek tiszteletére - saját szavai szerint - egy olyan rekordot szeretne felállítani, amely az örökkévalóságig fennmarad. A korábbi rekordot Oberaudorfban állította fel még 2005 decemberében és ezt szeretné most jelentősen megdönteni a Zell am See melletti Schmittenhöhe síterepén.

A vállalkozását bárki figyelemmel követheti a síterep webkameráin, de még a pihenőszobáját is bekamerázták, ahol óránként öt percet tartózkodhat. Flühr célja, hogy 240 órán keresztül síeljen egyfolytában megállás nélkül és szerinte ezt a teljesítményt már nem lehet a későbbiekben felülmúlni.

Ha a terv összejön, akkor tíz nap múlva vélhetően mi is beszámolunk a rekordkísérlet sikeréről. Azért, ha jobban belegondolunk, a legtöbben még egy tíznapos síelésre sem szoktunk elmenni, a derék német pedig 10 napon át csúszik le és liftezik fel állandóan.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.