Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Péntek este rendezik a Sella Ronda símaratont

2007.02.23. Bata Attila

Péntek este rendezik a Sella Ronda símaratont Pénteken este hat órakor indul útjára a híres 'Sella Ronda Ski Marathon'. A kétfős csapatoknak 42 kilométer kell megtenniük sítalpakon a Dolomitok hegyei között, miközben fel kel mászniuk négy hágóra és legalább 2700 méter szintemelkedést kell leküzdeniük az esti sötétségben.

A negyvenkét kilométeres éjszakai símaraton a Dolomitok legszebb részein keresztül halad, de ebből a sötétség miatt a résztvevők nem sokat fognak látni. A verseny hagyományosan napnyugta után kezdődik és a leggyorsabb csapatok már éjfél után a célban lesznek.

A kétfős csapatok kötelező felszereléséhez tartozik fejenként két pár túraléc, valamint egy fejpánttal rögzíthető lámpa, amelynek a fénye mellett kell megtenniük az egész utat. A verseny alatt a résztvevőknek meg kell mászniuk négy hágót (Canazei, Selva Gardena, Corvara e Arabba), valamint áthaladnak több ismert üdülőhelyen is (Selva, Corvara, Arabba és Canazei).

Az idei verseny kb. 600 résztvevője ezúttal a Selva Gardena üdülőfaluból indul, hogy teljesítse a kemény erőpróbát. Külön versenyt rendeznek a férfi és női csapatoknak. A szervezők a verseny ideje alatt koncertekkel és étel- és italbemutatóval kedveskednek a várhatóan szép számú nézőseregnek, akiknek egy kicsivel több mint három órát kell majd várniuk az első férfi csapat és legalább négy órát az első női versenyzők megérkezéséig.

 

A verseny eredménye:

A versenyen végül 360 csapat 720 versenyzője állt rajthoz. A férfi mezőny győztes párosa 3 óra 19 perc 29 másodperces eredményt ért el. A női indulók közt a győztes páros az eddigi versenyek legjobb idejével 4 óra 1 perc 14 másodperccel nyerte meg a 42 kilométeres versenyt.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.