Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megkésve, de beköszöntött a tél Ausztriában

2007.03.19. Bata Attila

Megkésve, de beköszöntött a tél Ausztriában A hosszú hétvégét kicsit lekéste az egész Ausztriát beterítő havazás, de a síterepek újra reménykedhetnek, hogy a húsvéti ünnepekre megtelhetnek a szálláshelyek és legalább szépen búcsúzik az idei szezon. Átlagban 20-30 cm friss hó esett a karintiai, salzburgi és a tiroli tartományokban.

Karintia megint szerencsésnek mondhatta magát, hiszen ma délelőttig már átlagosan 20-30 cm hó esett a tartomány nagy részén. A magasabban fekvő síterepek irányában (Katschberg, Turrach és Flattnitz) általában kötelező a hólánc használata. Reggelig a legtöbb hó (30 cm) Katschberg mellett esett és itt az előrejelzések szerint összesen 80 cm várható még a továbbiakban.

Szintén jelentősen javultak a síelés körülményei Salzburg tartományban is. A jelentések szerint ma reggelig itt átlagosan 25 cm friss hó hullott, azonban az országos rekord itt született, a Sonnblick oldalában reggelre már 40 cm friss havat mértek. Flachau környékén egy időre az autópályát is le kellett zárni.

A tiroli vendéglátósok is megörültek a friss hónak. Nagyon reménykednek benne, hogy a frissen esett hó odacsalja majd a vendégeket a húsvéti ünnepekre, és kicsit enyhíti az idei szezon negatív eredményeit. Az idén rendkívül sokat "szenvedett" Kitzbühel síterepeire ma reggelig 20 cm friss hó esett.  

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.