Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Salzburg: vegyes érzelmek az idei síszezon után

2007.04.10. Stánicz Balázs

Húsvét hétfővel sok terepen véget ért az idény. Az idei meglehetősen enyhe és hóínységes tél után, talán sokakat meglep az a hír, miszerint a salzburgi síterepek enyhe plusszal jöttek ki az idei szezonból. Sőt, még a tavalyi rekordtél bevételeit is némileg felülmúlták. Ennek ellenére voltak azért vesztesek is.

A magasabban fekvő helyeken még mindig kitűnő hóviszonyok várják a síelőket és a hódeszkásokat, ennek ellenére azonban a szezon már erősen a végéhez közeledik; legalábbis ami a síközpontokat és felvonókat illeti. A sítúrázok még minden bizonnyal sokáig élvezhetik a havat. A Loferer Alm Húsvéthétfővel zárta a kapuit, sok más síterep még vasárnapig (április 15.) üzemel.

A vesztesek közé tartozik Loferer Alm, ahol mintegy 30 %-os vendégcsökkenést regisztráltak. Willi Leitinger üzemeltető szerint ilyen még nem fordult elő velük, hiszen évek óta folyamatosan nőtt az eladott síbérletek mennyisége és a vendégek száma. "Sajnos a völgyben egyszerűen nem tudtunk olyan feltételeket előteremteni, amit a síelők elvárnának. Ebből természetesen levontunk a konzekvenciát, és a jövőre nézve mindenképpen még jobban ki kell építenünk a hóágyúrendszert, különösen az alacsonyabb magasságokban" - kommentálta Willi Leitinger.

Salzburg tartomány jelentős része, így a Ski Amadé (Zauchensee kivételével), Saalbach, Zell am See, Wildkogel és Mauterndorf most vasárnapra tűzte ki a szezon utolsó napját. Mint minden évben az idén is Obertauern és Sportgastein lesznek a legtovább nyitva, ők akkor zárnak, ahol máshol már a fürdők nyitnak, vagyis május 1-én.

Loferer Almmal szemben Oberatauernen mosolyt csalt az idei szezon az üzemeltetők arcára, ugyanis az előző évekhez képest mintegy 8 %-os növekedést könyvelhetnek el. Szintén jó kihasználtsággal ért véget a húsvéti időszak. Húsvét után már természetesen kevesebben jönnek, de még így is megéri nyitva tartani május 1-ig, mondta a helyi turizmusiroda vezetője.

A szezon végével sokan már a következő szezonra terveznek. Bár konkrét újdonságokat még nem igazán lehet tudni, de annyi biztos, hogy elsősorban a hóágyúrendszer kiépítésére fognak a salzburgi síparadicsomok koncentrálni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Gasthof Schwarzberg
A Schwarzberg fogadó Inzellben, a Bajor Alpokban, magyarul beszélő személyzettel, 29 km-re az osztrák Lofer sítereptől, egyágyas, kétágyas szobákkal és családi lakosztállyal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.