Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Végre fejlődhet a legjobb koszovói síterep is

2007.09.14. Bata Attila

Végre fejlődhet a legjobb koszovói síterep is Döntött az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) és engedélyezte, hogy a koszovói síterep, Brezovica végre magánkézbe kerülhessen. A döntés értelmében a gazdasági minisztérium a helyi önkormányzattal közösen még az idén kiírhatja a pályázatot a síterep privatizációjára.

Az ENSZ döntésével egy régóta várt fejlesztés kezdődhet meg a koszovói síterepen. A kedvező természeti adottságokkal megáldott, de nem a legmodernebb infrastruktúrával ellátott Brezovica végre egy olyan befektető kezébe kerülhet, aki pénzt áldozhat a síterep modernizációjára, és ezzel hosszútávon egy újabb jelentős síterep jöhet létre néhány éven belül a Balkánon.

A Pristinától 60 kilométerre található síterep már korábban is népszerű volt, de a háború előtti népszerűségét csak nehezen nyeri vissza. A 900-2500 méter magasan elterülő pályákat a háború után jobbára csak a békefenntartó katonák látogatták, de az utóbbi években ismét benépesülnek a lejtők.

Az Inex-Ski centrum néven ismert síközpontban öt ülőlift és öt húzólift található, az összesen 16 kilométer hosszú pályarendszer állítólag ötvenezer síelőt képes egyszerre befogadni, bár hozzá kell tenni, hogy a pályán kívüli síeléshez is adottak a kitűnő feltételek. Tavaly a napijegy 10 euróba, a hetijegy 60 euróba került.

A minisztérium és a helyiek szeptember 18-án ülnek le először, hogy előkészítsék a síterep privatizációjáról szóló pályázat kiírását. Ha minden a tervek szerint halad, akkor várhatóan október végén jelenik meg a pályázati felhívás. Nem vitás, a győztest komoly feladat elé fogja állítani a síterep teljes modernizációja, amely beletelhet néhány évbe.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.