Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Végre fejlődhet a legjobb koszovói síterep is

2007.09.14. Bata Attila

Végre fejlődhet a legjobb koszovói síterep is Döntött az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) és engedélyezte, hogy a koszovói síterep, Brezovica végre magánkézbe kerülhessen. A döntés értelmében a gazdasági minisztérium a helyi önkormányzattal közösen még az idén kiírhatja a pályázatot a síterep privatizációjára.

Az ENSZ döntésével egy régóta várt fejlesztés kezdődhet meg a koszovói síterepen. A kedvező természeti adottságokkal megáldott, de nem a legmodernebb infrastruktúrával ellátott Brezovica végre egy olyan befektető kezébe kerülhet, aki pénzt áldozhat a síterep modernizációjára, és ezzel hosszútávon egy újabb jelentős síterep jöhet létre néhány éven belül a Balkánon.

A Pristinától 60 kilométerre található síterep már korábban is népszerű volt, de a háború előtti népszerűségét csak nehezen nyeri vissza. A 900-2500 méter magasan elterülő pályákat a háború után jobbára csak a békefenntartó katonák látogatták, de az utóbbi években ismét benépesülnek a lejtők.

Az Inex-Ski centrum néven ismert síközpontban öt ülőlift és öt húzólift található, az összesen 16 kilométer hosszú pályarendszer állítólag ötvenezer síelőt képes egyszerre befogadni, bár hozzá kell tenni, hogy a pályán kívüli síeléshez is adottak a kitűnő feltételek. Tavaly a napijegy 10 euróba, a hetijegy 60 euróba került.

A minisztérium és a helyiek szeptember 18-án ülnek le először, hogy előkészítsék a síterep privatizációjáról szóló pályázat kiírását. Ha minden a tervek szerint halad, akkor várhatóan október végén jelenik meg a pályázati felhívás. Nem vitás, a győztest komoly feladat elé fogja állítani a síterep teljes modernizációja, amely beletelhet néhány évbe.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.