Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Látványos új felvonó épül Innsbruckban

2007.10.02. Bata Attila

A 2007 decemberétől a Hungerburg csúcsra közlekedő új látványos felvonó megkérdőjelezi, hogy Innsbruck ismertetőjegye a jövőben is a XV. századból származó arany tető legyen-e. Egész Európában egyedülálló, hogy a városközpontból induló felvonóval mindössze 25 perc alatt lehet feljutni 2300 méterre.
Hungerburgbahn - Innsbruck
Hungerburgbahn - Innsbruck

A kortárs építészet egyik leglátványosabb létesítménye az új "Nordkette" felvonó Innsbruckban. A régi építményt megtartották és ehhez építették hozzá az új részeket, amelyeket a sztárépítész, Zaha Hadid tervezett. Az Irakban született építésznő már letette kézjegyét Innsbruckban. A 2003-ban megnyitott Bergisel ugrósánc szintén a tiroli építészet egyik sok látogatót vonzó, csodálatos csillaga.

A Hungerburg felvonó négy állomása - a városközpontban, a Löwenhaus étteremnél, az alpesi állatkertnél és a Hungerburg hegycsúcson - magán hordozza Hadid ismertetőjegyeit. Ezenkívül Innsbruck új hídja is az építésznő munkája. Az S formájú acélból készült függőhíd és két 34 méter magas pillére vonzza a tekintetet. A felvonó részben a föld alatt, részben a föld felett halad a városközpontból a Hungerburgra és mindössze 7 perc alatt teszi meg ezt az utat. Csupán egy alkalommal kell átszállni a Nordkette nagykabinos felvonóba és a lélegzetelállító utazás után a vendégek megérkeznek a Seegrube állomásra, ahol egy varázslatos panorámaétterem is található. Aki még magasabbra szeretne feljutni, annak ott a Hafelekarra közlekedő felvonó. A 2300 méter magas hegycsúcsról körülnézve a Karwandelig nyúló érintetlen természeti környezet és az Inntalban fekvő két város Innsbruck és Hall látványos kontrasztja garantáltan elbűvöli a látogatókat.

2007. december 1-én közlekedik első alkalommal a Hungerburg felvonó és szállítja mindössze 25 perc alatt a vendégeket a lüktető, 550 méter magasan fekvő városközpontból a 2300 méter magas alpesi környezetbe. Egész Európában egyedülálló élmény!

KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.