Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kiakadtak a szlovákok Michael Palin filmjén

2007.11.02. Bata Attila

Kiakadtak a szlovákok Michael Palin filmjén Michael Palin,a Monty Python csoport egykori tagja, az utóbbi időben a világ számos pontján megfordult és érdekes utifilmeket készített. Sorozatát a hazai televíziók is műsorukra tűzték. A múlt héten Angliában bemutatott Szlovákiáról szóló filmje általános felháborodást váltott ki, nem csak Szlovákiában.

Az angol BBC televízió tűzte műsorára a legújabb epizódot, amelyben egyszerre három országot, Németországot, Csehországot és Szlovákiát mutatott be. Szlovákiára összesen öt perc jutott a műsorban, amelyet teljesen kitöltött egy falusi disznóvágás és a hozzákapcsolódó ivászat. Ezek után a szlovákok nehezményezik, hogy a film azt sugallja, hogy itt csak sörivó, állatokat gyilkoló, együgyű emberek laknak.

A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal és a Gazdasági Minisztérium még nem óhajtotta kommentálni a filmet, egyelőre tanulmányozzák a felvételt. Többen kifogásolták, hogy Palin nem vette a fáradtságot és el sem utazott Pozsonyba, a fővárosba, és szó sem esett az országban található kastélyokról, várakról, sípályákról és strandfürdőkről.

A film, amelyet hamarosan az egész világon is bemutatnak, kiváltotta a korábban Szlovákiában járt angolok elégedetlenségét. A BBC és Michael Palin számos panaszos levelet kapott az utóbbi napokban. Sokan kifogásolták, hogy a németek tisztálkodási szokásait is részletesebben ismertette, mint Szlovákiát.

A szlovák részben csak annyi szerepelt, hogy Palin disznóvágáson vesz részt egy kis tátrai faluban, ahol őt is befogják a munkába, és a végén megtanítják kolbászt készíteni. A BBC annyit reagált a kritikákra, hogy Palin nem szokott mindig elmenni a fővárosokba, és más kelet-európai országokba pedig el sem ment.

Így utólag, talán mondhatjuk is, hogy szerencsére.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.