Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zsúfolt volt a hétvége az osztrák gleccsereken

2007.11.05. Bata Attila

Zsúfolt volt a hétvége az osztrák gleccsereken Nagyszerű szezonkezdettel indítottak a tiroli gleccserek. A csodálatos időjárásnak, a felfokozott médiakampánynak, és az ünnepi hosszú hétvégének köszönhetően zsúfolásig megteltek a pályák. Nemcsak Tirolban, hanem hivatalosan csak a hónap közepén nyitó Kaprunban is tömeg volt.

A tiroli gleccsereken jóval többen voltak a hétvégi rendezvényeken, mint egy évvel korábban. Sokan kihasználták, hogy csodálatos időben volt részük, és az előző hetek havazásainak köszönhetően nagyszerű hóviszonyok várták a reggeli kezdésnél a korán indulókat, és azokat, akik képesek voltak a reggeli tumultusban feljutni a gleccserek tetejére.

Különösen a Stubai gleccseren alakultak ki hosszabb sorok és várakozási idők a liftek előtt. Csütörtökön, pénteken és szombaton majdnem megdőlt a látogatói rekord, naponta körülbelül 11 000 látogatót regisztráltak. A vendégek száma vasárnapra már jelentősen csökkent. A fenti parkolók nagyon korán megteltek és buszokkal szállították fel az utasokat a távolabbi parkolókból.

A fentebb említett kiváló időjárási és egyéb feltételeken kívül, itt még egyéb okai is voltak a tavalyihoz képest jóval nagyobb tömegnek. Az idei szezontól kezdve a síterep használható két olyan regionális bérlettel is (Regiocard és Freizeit-Ticket), amelyekkel korábban nem, és a remek alkalom sokakat csábított arra, hogy kihasználják a kedvező lehetőséget.

Hintertuxon is nagy volt a tömeg, a szokásosan nyitva tartó parkolókon kívül újabbakat is meg kellett nyitni. A tiroli gleccserek közül a legjobban a pitztali gleccseren lehetett síelni, itt nem volt kiugróan magas a látogatók száma, a szokásos várakozási időket jelentették a lifteknél.

A hozzánk közelebbi gleccserek közül a mölltali gleccservasútnál is hosszas sorok keletkeztek kora reggel mind a kasszák, mind a gleccservasút előtt. Szintén hatalmas tömeg lepte el a kapruni gleccsert is a hosszú hétvégén. Érdekesség, hogy a tiroli gleccserek már túl vannak a hagyományos szezonnyitó bulikon, de itt majd csak november közepén tartják meg a hagyományos idénynyitó fesztivált.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.