Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóágyúznak, Schladming akár október 26-án nyithat!

2007.10.19. Stánicz Balázs

Hóágyúznak, Schladming akár október 26-án nyithat! Csütörtökön megérkezett a hidegfront az osztrák hegyekbe, ennek köszönhetően több helyütt már tegnap beindították a hóágyúkat. Ráadásul az elkövetkező öt napban marad az igen hideg idő, így maximálisan ki tudják használni a hóágyúk kapacitását.

A Schladmingi síhinta síterepei voltak az elsők között, akik bekapcsolták a hóágyúkat, és a tegnapi esti óráktól gyakorlatilag folyamatosan szórják a havat a pályákra, különösen Reiteralm és Planai és Hauser Kaibling sípályáin.

A hétvégén a csúcs közelében -12 C fok sem zárható ki, így különösen minőségi havat tudnak előállítani, ami azonban a legfontosabb: Planai október 26.-ára tervezi az idei szezon nyitányát!

Igen bőkezűek Zauchenseeben, ahol már a völgyben is elkezdték a fehér áldás gyártását, ráadásul egy egész hóágyú-armadát sorakoztattak fel a pálya mellé.

Szintén porzanak a hegyoldalak Serfauson, Naudersen és a hétvégén feltehetően egyre többen lesznek, akik csatlakoznak az idei előszezon első igazán komoly hókészítéséhez.

A határközeli terepeken egyelőre szó sincs arról, hogy beindítanák a hóágyúkat, igaz a hőmérséklet itt is meglenne hozzá. Hirschenkogelen Gerlinde Pöttler elmondta, hogy október 28.-ig a nyári menetrend szerint közlekednek a felvonók; bár a hóágyúk már itt is kinn vannak, de egyelőre ezek használatát még nem tervezik.


Egy kis videó a mai hóágyúzásról
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.