Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hóágyúznak, Schladming akár október 26-án nyithat!

2007.10.19. | Szerző: Stani
Hóágyúznak, Schladming akár október 26-án nyithat! Csütörtökön megérkezett a hidegfront az osztrák hegyekbe, ennek köszönhetően több helyütt már tegnap beindították a hóágyúkat. Ráadásul az elkövetkező öt napban marad az igen hideg idő, így maximálisan ki tudják használni a hóágyúk kapacitását.

A Schladmingi síhinta síterepei voltak az elsők között, akik bekapcsolták a hóágyúkat, és a tegnapi esti óráktól gyakorlatilag folyamatosan szórják a havat a pályákra, különösen Reiteralm és Planai és Hauser Kaibling sípályáin.

A hétvégén a csúcs közelében -12 C fok sem zárható ki, így különösen minőségi havat tudnak előállítani, ami azonban a legfontosabb: Planai október 26.-ára tervezi az idei szezon nyitányát!

Igen bőkezűek Zauchenseeben, ahol már a völgyben is elkezdték a fehér áldás gyártását, ráadásul egy egész hóágyú-armadát sorakoztattak fel a pálya mellé.

Szintén porzanak a hegyoldalak Serfauson, Naudersen és a hétvégén feltehetően egyre többen lesznek, akik csatlakoznak az idei előszezon első igazán komoly hókészítéséhez.

A határközeli terepeken egyelőre szó sincs arról, hogy beindítanák a hóágyúkat, igaz a hőmérséklet itt is meglenne hozzá. Hirschenkogelen Gerlinde Pöttler elmondta, hogy október 28.-ig a nyári menetrend szerint közlekednek a felvonók; bár a hóágyúk már itt is kinn vannak, de egyelőre ezek használatát még nem tervezik.


Egy kis videó a mai hóágyúzásról
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 336 vendég és 18 regisztrált felhasználó látogatja.