Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb osztrák és német pályák nyitnak a hétvégén

2007.11.09.

Újabb osztrák és német pályák nyitnak a hétvégén Planai, Reiteralm és Hochwurzen után - igaz utóbbi csak az edzőcsapatok számára látogatható - Hauser Kaibling is végre kinyit a hétvégén. November 10-én kezdetét veszi az idei szezon! A mostani hétvégén szintén lehet síelni Hinterstroder, Kitzbühel, Turracher Hohe és számos német terepen, köztük a Zugspitzén is.

Az október 20. körül beköszöntött hideg időt alaposan kihasználta Hauser Kaibling, hiszen néhány nap leforgása alatt 200 000 m3 havat gyártottak a középállomástól egészen a hegytetőig. Ez az óriási mennyiség 20 000 hóval telipakolt teherautónak felelne meg! Kaibling pályáin egyelőre az osztrákok edzenek, köztük a tavalyi VK összetett győztese Niki Hosp.

Ráadásul Ausztriát egy újabb hidegfront érte el, így a hóágyúkat újra bekapcsolták. Úgy tűnik a hideg időjáráshoz jelentős mennyiségű hó is fog társulni, a hétvégéig ezen a környéken akár 50-60 cm friss hó is lehullhat.

Az felső-ausztriai Hinterstoder/Höss síterepén is lázasan dolgoznak, várhatóan vasárnaptól már itt is lehet síelni, A tiroli/salzburgi Kitzbühel/Pass Thurn síterepén több pályával kezdik meg a szezont szombaton. Turracher Höhe síterepén továbbra is üzemel a Wildkopflift és a közelében lévő pályák.

Kisebb meglepetésre német síterepek sora nyitja ki kapuit a november 11-i hétvégén. Jelenleg 70 cm a hó vastagsága a Zugspitze tetején, így a tervezett december elsejei kezdés helyett már szombaton lehet síelni Garmisch-Partenkirchen tetején. Szokatlanul korán kezdi meg a szezont Grasgehren im Allgäu. Itt ma reggelre 30 cm friss hó esett a korábban mesterségesen gyártott 10 centiméterhez. A Fekete-erdőben található Feldberg szintén a hétvégén rajtol!

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.