Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas havazás várható az osztrák hegyekben

2007.11.08. Stánicz Balázs

Hatalmas havazás várható az osztrák hegyekben Tirolban már hóriadót fújtak a szakemberek! Több helyütt ma reggelig 40-50 cm friss hó esett, de az időjósok arra figyelmeztetnek, miszerint ez csak gyengéd előszele annak, ami az elkövetkező napokban várható, ugyanis északról egy markáns hidegfront közeledik.

Először csütörtök délelőttig lehet jelentős hómennyiségre számítani, majd az időjárás kissé megnyugszik, azonban ez nem tart sokáig, ugyanis péntek éjszakától ismét kiadós csapadékkal kell számolnunk.

A hóhatár jellemzően 700-1100 m között fog mozogni, majd pénteken, illetve szombaton egészen az alacsonyabban fekvő területekig lekúszik, végül vasárnaptól ismételten 1000 méteres magasságba emelkedik.

A hómennyiség jelentős részét az Északi-Alpok fogja kapni, Tirolban különösen Arlberg, Paznaun, Silvretta és Lech környékén kell hókáosszal számolni. Továbbá az ún. "Nordstau" régióban; így Salzkammergut, Dachsten, Krippenstein hegyeiben.

Tirolban hétfőig egy-másfél méteres friss hóval számolnak a meteorológusok, Felső-Ausztriában, Salzburgban és Stájerország egyes részein a dolgok jelenlegi állása szerint nem kizárt a két méteres, illetve e feletti friss hómennyiség sem.

A közeli Alsó-Ausztriában a Göstlingi Alpok -itt található Hochkar is- és a Schneeberg, továbbá a Raxalpe hegyvonulatai között 30-40 cm hó esett szerda reggelig és csütörtökig, továbbá a hétvégére itt is intenzív havazás várható.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.