Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osztrák pályák: hol van már a tavalyi hó(hiány)?

2007.11.30. Stánicz Balázs

Osztrák pályák: hol van már a tavalyi hó(hiány)? Miközben tavaly ilyenkor szinte alig volt egy-két síterep nyitva, és a legtöbbnek csak Karácsonykor sikerült kezdenie, addig idén teljesen más a helyzet. Egyes síközpontok már lassan másfél hónapja üzemelnek, ráadásul ekkora hómennyiséggel.

A liftársaságok természetesen örülnek a korán jött télnek, ráadásul az eladott szezonjegyek mennyisége és a felvonóknál kígyózó sorok is tetőzik örömüket.

De nézzük csak a számokat a november 17-i hétvégéről, amikor is szinte fél Ausztria kinyitott, ráadásul azóta újabb és újabb síparadicsom kezdték el az idei szezont.

Kasbergen két nap alatt 4000 vendéget regisztráltak, Hinterstoderen ennél már jóval többet, nevezetesen hétezret. A legjobban azonban Planai járt, ahol a Lärchkogelbahnon napi 10 000 belépést számoltak. Itt egyébként az októberi nyitóhétvégén is több ezren síeltek.

Nem panaszkodhatnak a határközeli terepek sem, ahol szintén elözönlötték a síelők és a hódeszkások a pályákat. Ötscher az októberi rajt után november 15-én nyitotta meg ismét kapuit. Mindjárt az első napon kilencszázan éltek a lehetőséggel, vasárnapig háromezer hatszázan váltottak jegyet a lackenhofi lejtőkre. Hochkart két nap alatt 2400-an látogatták meg.

Csak érdekességképpen; a mostani hétvégén a 24 alsó-ausztria síterepből húszan lesznek nyitva, tavaly ugyanebben az időpontban még sehol nem lehetett a tartományban síelni!


Kiváló szezonkezdés a Karintiai síparadicsomokban is
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.