Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havas körkép a magyar sípályákról

2007.11.15. Bata Attila

Havas körkép a magyar sípályákról A magyar síterepeken már hó borítja a pályákat, ami a november közepéhez képest igencsak örömteli esemény. Van olyan sípálya, ahol már a hétvégén is lehet csúszni, de a legtöbb helyen ez a hónap még a szezonra való felkészülés jegyében zajlik.

Dobogókő

A szerencse igencsak az üzemeltetők mellé pártolt az utóbbi napokban. A folyamatos havazásnak köszönhetően eddig kb. 35 cm hó esett. A csütörtök lázas munkával telik, folynak a holnapi nyitás előkészületei. A pálya környékén leesett havat jelenleg a pálya felsőbb részeire szállítják és folyik a hó szétterítése a fenti szakaszokon. Holnap reggel 9-kor leratrakolt pálya várja a síelőket. A tervek szerint folyamatos lesz az üzemelés, amennyiben az időjárás is engedi, akkor jövő héten munkanapokon nyitva tartanak.

Nagy-hideg-hegy

Hihetetlenül hangzik, hogy nem messze a fővárostól már 60 cm vastag havat lehet találni. A síterep már napok óta nyitva tart a fittebb síelők részére. Sajnos a síbuszok egyelőre nem közlekednek fel a hegyre, így az csak több kilométeres gyaloglással közelíthető meg. Valószínűleg a jövő héten már síbuszokkal is fel lehet majd jutni a síterepre, de addig is marad az igazi síparadicsom a bevállalósoknak.

Visegrád-Nagyvillám

Itt már meg volt a szezon első nem hivatalos síelése a hétvégén, igaz gyepsíelésnek indult, de a hirtelen jött havazás átírta a terveket. A pályán lévő hó mennyisége jelenleg síelésre nem alkalmas, de amennyiben a következő napokban megfelelő mennyiség hullana a visegrádi dombokra, akkor itt is számítani lehet a hivatalos üzemkezdetre.

Mátraszentistván-Sípark

Jelenleg kb. 10-18 cm hó borítja a pályákat és továbbra is havazik. Itt a későbbi nyitás előkészületei folynak. Amennyiben az időjárás is megfelelően áll a dolgokhoz, akkor van rá esély, hogy a következő hétvégén kinyit a Sípark.

Eplény-Nordica Skiaréna

A pálya felső részét 10-20 centiméteres réteg borítja. Bár még nem síelésre, de már várják hétvégére a nagyközönséget. Szombaton délután négy órakor kezdődik a síterep hivatalos megnyitója, ahol az üzemeltetők megismertetik a síterepet az érdeklődőkkel. A szervezők mindenkit várnak szeretettel a Holle anyó kocsmájában tartandó találkozóra.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.