Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Végre! Havazás és nyitás a francia síterepeken

2007.11.16. Bata Attila

Végre! Havazás és nyitás a francia síterepeken Sokkal jobban indul Franciaországban is az idei tél, mint a tavalyi. A héten erősen havazott a Savoie és Haute-Savoie régiókban, így a hétvégén több síterep, többek között Val Thorens és Tignes is üzemelni fog. Számos síterep ezt a hétvégét még a felkészülésre fordítja a jövő heti nyitás előtt.

Jelenleg 40 cm a hó vastagsága a 2300 méteren fekvő Val Thorens-ben, és úgy döntöttek, hogy korábban megnyitják a síterepet a tervezettnél. Szombattól már síelhető lesz egy piros és négy kék pálya. A pályákat majd a Cascades és Portette felvonókkal lehet használni.

A Három-Völgy többi részén is jelentősen javult a helyzet. A legfelsőbb részekről 70 cm, a pályaszállások magasságából pedig 30-60 cm havat jelentettek az utóbbi napokban. Azonban ez a mennyiség még tovább hízhat, hiszen péntekre egész napos havazást várnak az egész területen. A havazás jó hatással van a karácsonyi szezonra is, az utóbbi napokban 30-50 százalékkal emelkedett a szállásfoglalások száma az ünnepekre.

Tignes-ben már korábban is volt síelésre alkalmas hómennyiség, azonban a hatalmas széllökések miatt nem mindig közlekedtek a felvonók. Az elmúlt két napban összesen 30 cm friss hó hullott a síterep 2100 méter feletti részeire. Mától újabb pályákat tudnak megnyitni, amelyekkel szinte megduplázzák az eddigi síelhető pályahosszakat.

A hétvégén már 24 km hosszú pálya áll a síelők rendelkezésére. A kedvező időjárási feltételek miatt megnyitják a "Double M" pályát is. Az időjárási előrejelzések igencsak jól alakulnak a következő napokra. A legmerészebb tervek szerint december elejére síelhető lesz az egész Tignes - Val d'Isere síterület.

Már több mint 50 cm a hó vastagsága Alpe d'Huez-ben, így a hétvégén itt is megnyitják az első pályákat. A Grandes Rousses kabinossal, valamint egy másik ülőlifttel közelíthetőek meg az 1800 és 2700 méter közötti területen található pályák.

Ugyan a hétvégén még nem nyit ki Avoriaz, de már itt is nagyon szépen alakulnak a dolgok. Az elmúlt két napban itt is jelentősen havazott és most már több mint 60 cm hó borítja a pályákat. A tervezett nyitás november 24.

A Portes du Soleil másik síterepe, Les Gets azonban már nem vár a következő hétvégéig. Itt már szombattól üzemelni fognak az Express és a Croix liftek. Arányosan előkészítenek egy zöld, egy kék, és egy piros pályát is.

A legtöbb hó az előző napon Valmorel La Belle síterepén esett. Az 1400 méteren fekvő részeken 30 cm, a 2000 méter feletti területeken pedig 50 cm hó hullott az utóbbi huszonnégy órában. Valószínűleg a nagy havazás ellenére sem fognak még kinyitni ezen a hétvégén.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.