Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havas körkép a magyar sípályákról

2007.11.15. Bata Attila

Havas körkép a magyar sípályákról A magyar síterepeken már hó borítja a pályákat, ami a november közepéhez képest igencsak örömteli esemény. Van olyan sípálya, ahol már a hétvégén is lehet csúszni, de a legtöbb helyen ez a hónap még a szezonra való felkészülés jegyében zajlik.

Dobogókő

A szerencse igencsak az üzemeltetők mellé pártolt az utóbbi napokban. A folyamatos havazásnak köszönhetően eddig kb. 35 cm hó esett. A csütörtök lázas munkával telik, folynak a holnapi nyitás előkészületei. A pálya környékén leesett havat jelenleg a pálya felsőbb részeire szállítják és folyik a hó szétterítése a fenti szakaszokon. Holnap reggel 9-kor leratrakolt pálya várja a síelőket. A tervek szerint folyamatos lesz az üzemelés, amennyiben az időjárás is engedi, akkor jövő héten munkanapokon nyitva tartanak.

Nagy-hideg-hegy

Hihetetlenül hangzik, hogy nem messze a fővárostól már 60 cm vastag havat lehet találni. A síterep már napok óta nyitva tart a fittebb síelők részére. Sajnos a síbuszok egyelőre nem közlekednek fel a hegyre, így az csak több kilométeres gyaloglással közelíthető meg. Valószínűleg a jövő héten már síbuszokkal is fel lehet majd jutni a síterepre, de addig is marad az igazi síparadicsom a bevállalósoknak.

Visegrád-Nagyvillám

Itt már meg volt a szezon első nem hivatalos síelése a hétvégén, igaz gyepsíelésnek indult, de a hirtelen jött havazás átírta a terveket. A pályán lévő hó mennyisége jelenleg síelésre nem alkalmas, de amennyiben a következő napokban megfelelő mennyiség hullana a visegrádi dombokra, akkor itt is számítani lehet a hivatalos üzemkezdetre.

Mátraszentistván-Sípark

Jelenleg kb. 10-18 cm hó borítja a pályákat és továbbra is havazik. Itt a későbbi nyitás előkészületei folynak. Amennyiben az időjárás is megfelelően áll a dolgokhoz, akkor van rá esély, hogy a következő hétvégén kinyit a Sípark.

Eplény-Nordica Skiaréna

A pálya felső részét 10-20 centiméteres réteg borítja. Bár még nem síelésre, de már várják hétvégére a nagyközönséget. Szombaton délután négy órakor kezdődik a síterep hivatalos megnyitója, ahol az üzemeltetők megismertetik a síterepet az érdeklődőkkel. A szervezők mindenkit várnak szeretettel a Holle anyó kocsmájában tartandó találkozóra.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.