Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvége előtti helyzetkép a szlovák pályákról

2007.11.30. Bata Attila

Hétvége előtti helyzetkép a szlovák pályákról Nagyot változott a világ egy év alatt. Tavaly ilyenkor az összes szlovák pálya zárva volt, a mostani hétvégén pedig számos helyen lehet majd síelni az északi szomszédunknál. Hétközben a távolabbra lévő északi területeken havazott legjobban és itt találjuk a legjobb hóviszonyokat jelenleg.

Az északi részeken a hét elején tekintélyes mennyiségű hó esett. Majdnem 40cm friss hó hullott Oravska Lesna területén, így összesen 60 cm hó várja a síelőket a holnapi nyitásnál. Szintén kinyitott egy másik távolabbi körzet, a Vratna völgye. Itt már csütörtök óta lehet síelni, a Chleb oldalában kemény hideg és 55 cm hó fogadja a vendégeket.

Velka Raca már régóta üzemel, jelenleg itt működik a leghosszabban síelhető pályaszakasz Szlovákiában. Jelenleg majdnem 3 kilométer pálya áll a síelők rendelkezésére. Donovalyban intenzíven hóágyúztak mindkét oldalon, de egyelőre csak a Zahradiste oldal üzemel 40 cm hóval és körülbelül 2 km hosszú pályákkal.

Kubínska hola is azon síterepek közé tartozik, ahol a mostani hétvégén lehet majd először síelni. A kedvezményes napijegyek 350 koronába kerülnek majd, cserébe 70 cm mély hóban lehet síelni. Rohácson már korábban is lehetett síelni, csak a múlt hétvégén kénytelenek voltak bezárni. Ezen a héten itt is besegített a természet és a hétvégén újra lehet síelni a Zverovka - Spálená völgyben.

Szintén feléled a hétvégére Martinske Hole. Itt 40 cm hó és 900 méteres előkészített pálya várja a síelőket. Nagyon jó hóviszonyokat találunk a Bélai-Tátrában. A zdiari Strednica pályáján 60 cm hó található, és hétvégén újabb lifteket indítanak be.

A Magas-Tátrában egyedül Csorba-tó felett lehet síelni. A két Szoliszkó pálya kivételével már az összes pálya síelhető, a hóréteg vastagsága 70 cm. A kisebb síterepek közül a hóágyúknak köszönhetően lehet síelni Jasenská dolina pályáin, ahol 25 cm a hóréteg vastagsága.

Elmaradt a december elsejére tervezett nyitás a Chopok északi részén. Az nyitás új tervezett időpontja a következő hétvége, amikor is a Zahradiste melletti pályák nyitnának ki.

A fentiekből is látszik, hogy az idei szezon teljesen másképp indul, mint a tavalyi. Mindennél többet mond az, hogy tavaly ilyenkor az összes pálya zárva volt Szlovákiában.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.