Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nincs hólapátolás, meghirdeti a havat az eBay-en

2007.12.23. Bata Attila

Nincs hólapátolás, meghirdeti a havat az eBay-en Egy kanadai férfi igencsak egyszerű, de zseniális módját választotta annak, hogy eltűntesse a kertjében lehullott hatalmas mennyiségű havat. Ahelyett hogy lapátot ragadott volna, fogta magát és meghirdette a kertje összes havát az eBay-en, ahol már akadt is olyan vállalkozó, aki hajlandó 1000 dollárt fizetni érte.

Természetesen csak poénnak indult az egész hirdetés, de ahogy az a nagy ötletekkel előfordul, hamarosan komollyá vált az ügy. Közben megváltozott a koncepció, a vevő által kifizetett összeget teljes egészében egy gyermekeket támogató alapítvány számára fogja átutalni.

A hó eltakarítása nem lesz teljesen egyszerű, hiszen a Montreal északi részén lakó férfi kertjében már átlagosan két méter vastag a hótakaró, és egyelőre nem sok jel utal arra, hogy hamarosan olvadni fog, sőt újabb havazás érkezhet a közeljövőben. A férfi számításai szerint legalább 58 négyzetméternyi területet kellene megtisztítani a vastag hótakarótól.

Licitálni még továbbra is lehet, a győztes 'hóhányót' valamikor jövő hónapban választja ki a tulajdonos.

Montreal környékén az előző héten hatalmas hóvihar tombolt, jelentős fennakadásokat okozott a város közlekedésében, és a hómunkások nagyon megszenvedtek az utak megtisztításával. Több kisváros önkormányzatát pénzügyileg nagyon kellemetlenül érintette a hóeltakarítás költségei. Volt olyan város, ahol az egész évben kitermelt százezer kanadai dollár nagyságú többletet elvitte a pár nap alatt esett másfél méteres hó eltakarítása.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.