Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Viharos szombat: állnak az ülőliftek Szlovákiában

2008.01.05. Bata Attila

Viharos szombat: állnak az ülőliftek Szlovákiában Tegnap szokatlanul erős vihar vonult át Szlovákián az Alacsony-Tátrától északra. A rendkívül erős széllökések miatt számos síterepen egész nap le kellett állítani az ülőlifteket és csak a csákányos és korongos felvonók jártak. A síterepek a megváltozott körülményekre tekintettel olcsóbban adták a napijegyeket.

Az Alacsony-Tátrában található Jasnán már kora reggel lezárták az összes ülőliftet, és tegnap csak a húzóliftek közlekedtek. Pénteken 390 koronába került egy napijegy. A vihar északabbra is komoly gondokat okozott, a Magas-Tátrában, a Tátralomnic feletti Kőpataki-tó környékén délelőtt 10 óra után az összes ülőliftet le kellett állítani.

A viharból kijutott még a Vratna völgyében található Chleb síterepének, ahol a nyolcszemélyes liftet nem lehetett használni. Martinban szintén gondokat okozott az erős szél. A vihar szerencsésen elkerülte Donovaly, Csorba-tó, és Rózsahegy síterepeit, itt zavartalanul közlekedtek az ülőliftek.

Szlovákiában már majdnem 100 síterepen lehet síelni, a hóréteg vastagsága 20 és 100 centiméter között van. A legtöbb síterepen csak a pályákon található - mesterségesen készített - hó, a pályák mentén még mindig hiányzik a természetes hó. Ebben esetleg változás lehet vasárnaptól, hiszen a meteorológusok havazást jósolnak a magasabban fekvő részekre.  

Frissítés (2007. január 5.)

A mai napon sem járnak Jasna, Tátralomnic, és Chleb (Vratna) ülőszékesei. A nagy szél miatt a Telemix felvonó sem jár Donovalyban.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.