Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Viharos szombat: állnak az ülőliftek Szlovákiában

2008.01.05. Bata Attila

Viharos szombat: állnak az ülőliftek Szlovákiában Tegnap szokatlanul erős vihar vonult át Szlovákián az Alacsony-Tátrától északra. A rendkívül erős széllökések miatt számos síterepen egész nap le kellett állítani az ülőlifteket és csak a csákányos és korongos felvonók jártak. A síterepek a megváltozott körülményekre tekintettel olcsóbban adták a napijegyeket.

Az Alacsony-Tátrában található Jasnán már kora reggel lezárták az összes ülőliftet, és tegnap csak a húzóliftek közlekedtek. Pénteken 390 koronába került egy napijegy. A vihar északabbra is komoly gondokat okozott, a Magas-Tátrában, a Tátralomnic feletti Kőpataki-tó környékén délelőtt 10 óra után az összes ülőliftet le kellett állítani.

A viharból kijutott még a Vratna völgyében található Chleb síterepének, ahol a nyolcszemélyes liftet nem lehetett használni. Martinban szintén gondokat okozott az erős szél. A vihar szerencsésen elkerülte Donovaly, Csorba-tó, és Rózsahegy síterepeit, itt zavartalanul közlekedtek az ülőliftek.

Szlovákiában már majdnem 100 síterepen lehet síelni, a hóréteg vastagsága 20 és 100 centiméter között van. A legtöbb síterepen csak a pályákon található - mesterségesen készített - hó, a pályák mentén még mindig hiányzik a természetes hó. Ebben esetleg változás lehet vasárnaptól, hiszen a meteorológusok havazást jósolnak a magasabban fekvő részekre.  

Frissítés (2007. január 5.)

A mai napon sem járnak Jasna, Tátralomnic, és Chleb (Vratna) ülőszékesei. A nagy szél miatt a Telemix felvonó sem jár Donovalyban.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.