Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kreischberg telemark világbajnokságot rendez jövőre

2008.01.13. | Szerző: Bata Attila
Kreischberg telemark világbajnokságot rendez jövőre Az egyik legfiatalabb versenyágnak a 2009-es világbajnokságát az ausztriai Kreischberg rendezheti meg. A Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) ebben a szakágban is Világ Kupa sorozatott írt ki, amelynek az egyik versenyét, főpróbaként, a jövő évi világbajnokság színhelyén rendezik holnaptól.

A szervezők szerint minden készen áll a verseny megrendezésére. A hétfői versenyekre nemcsak a pályákat kellett felépíteni, hanem komolyabb marketingmunkát is kellett végeznie az ötven önkéntesnek, hiszen egy nagyon fiatal versenyág első lépéseiről van szó.

A verseny több részből áll. Először egy kétfutamos óriás-műlesikló versenyt rendeznek 25 kapuval. Minden egyes kapu mellett versenybírók állnak, és akik nem telemark stílusban veszik a kapukat azok időbüntetést kapnak. A cél előtt egy nagyobb ugratót építettek a rendezők. Itt az ugrások távolsága mellett arra kell figyelniük a versenyzőknek, hogy a talajfogás kifogástalan telemark stílusban történjen. A versenyzők sífutásban is összemérik erejüket. Egy 150 méter hosszú pályán rendezik a sprintversenyeket.

A versenyre, amelyet a jövő évi világbajnokság főpróbájának is tekintenek 14 országból érkeznek résztvevők.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 92 vendég és 8 regisztrált felhasználó látogatja.