Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kreischberg telemark világbajnokságot rendez jövőre

2008.01.13. Bata Attila

Kreischberg telemark világbajnokságot rendez jövőre Az egyik legfiatalabb versenyágnak a 2009-es világbajnokságát az ausztriai Kreischberg rendezheti meg. A Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) ebben a szakágban is Világ Kupa sorozatott írt ki, amelynek az egyik versenyét, főpróbaként, a jövő évi világbajnokság színhelyén rendezik holnaptól.

A szervezők szerint minden készen áll a verseny megrendezésére. A hétfői versenyekre nemcsak a pályákat kellett felépíteni, hanem komolyabb marketingmunkát is kellett végeznie az ötven önkéntesnek, hiszen egy nagyon fiatal versenyág első lépéseiről van szó.

A verseny több részből áll. Először egy kétfutamos óriás-műlesikló versenyt rendeznek 25 kapuval. Minden egyes kapu mellett versenybírók állnak, és akik nem telemark stílusban veszik a kapukat azok időbüntetést kapnak. A cél előtt egy nagyobb ugratót építettek a rendezők. Itt az ugrások távolsága mellett arra kell figyelniük a versenyzőknek, hogy a talajfogás kifogástalan telemark stílusban történjen. A versenyzők sífutásban is összemérik erejüket. Egy 150 méter hosszú pályán rendezik a sprintversenyeket.

A versenyre, amelyet a jövő évi világbajnokság főpróbájának is tekintenek 14 országból érkeznek résztvevők.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Almdorf Stadl
Önálló faházak Stadl an der Mur szélén, Kreischbergtől 11 km, Turracher Höhétől pedig 22 km-re. A 70, illetve 100 m2 lakóterületű házak 6-9 fő befogadására alkalmasak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
6 új 9 fős hütte a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. Kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, mindegyikben kandalló, szauna és jakuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Pension Kreischberg/Egger-Feiel
Hangulatos kis osztrák családi panzió szobákkal és egy új apartmannal Kreischbergtől 5 percre. Szolgáltatásai: reggeli, szauna, wifi, síbusz, játszószoba, társalgó.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.