Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nosztalgia sí VB-t rendeznek Leogangban a hétvégén

2008.01.17. Bata Attila

Nosztalgia sí VB-t rendeznek Leogangban a hétvégén A híres salzburgi síparadicsom Saalbach-Hinterglemm-Leogang méltatlanul kevésbé ismert leogangi oldalában ezen a hétvégén rendezik meg immáron harmadszor a nosztalgia sí világbajnokságot. Igazából egy szabály van, a síelőknek a 40-es vagy 50-es évek divatja szerint kell felöltözniük és síelniük.

Eddig 110 induló jelezte részvételét egész Európából ezen a nosztalgiaversenyen. Csak az állhat rajthoz a versenyen, aki a 40-es vagy 50-es évek eredeti síruhájában indul és természetesen csak a korszak faléceivel és kötéseivel lehet csak rajthoz állni. Előkerülhetnek a bőrből készült - szigorúan csatok nélküli - régi síbakancsok is.

A verseny megnyitóját pénteken este tartják, természetesen egy fergeteges nosztalgia bulival. Másnap délután egy órakor kezdődik a verseny, amelynek szintén egyszerűek a szabályai. A szervezők az Asitz csúcsán jelölték ki a start színhelyét és Leogang központjában lesz a cél. Versenypálya nincs, a körülbelül három és fél kilométeres távot és 1000 méter szintkülönbséget mindenki azon az útvonalon síeli le, amelyik szimpatikus számára. Természetesen, aki először ér a célba, az nyeri a versenyt.

Vasárnap délután a "műlesiklás" következik. Itt ugyan néhány kapu nehezíteni fogja a csúszást, de a közönségnek most lesz alkalma, hogy megcsodálja a korábbi korok felszereléseit és divatját. A hétvége természetesen eredményhirdetéssel zárul, ahol kihirdetik a nosztalgiasíelés férfi és női világbajnokait.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.