Menü ≡

Nosztalgia sí VB-t rendeznek Leogangban a hétvégén

2008.01.17. | Szerző: Bata Attila
Nosztalgia sí VB-t rendeznek Leogangban a hétvégén A híres salzburgi síparadicsom Saalbach-Hinterglemm-Leogang méltatlanul kevésbé ismert leogangi oldalában ezen a hétvégén rendezik meg immáron harmadszor a nosztalgia sí világbajnokságot. Igazából egy szabály van, a síelőknek a 40-es vagy 50-es évek divatja szerint kell felöltözniük és síelniük.
h i r d e t é s

Eddig 110 induló jelezte részvételét egész Európából ezen a nosztalgiaversenyen. Csak az állhat rajthoz a versenyen, aki a 40-es vagy 50-es évek eredeti síruhájában indul és természetesen csak a korszak faléceivel és kötéseivel lehet csak rajthoz állni. Előkerülhetnek a bőrből készült - szigorúan csatok nélküli - régi síbakancsok is.

A verseny megnyitóját pénteken este tartják, természetesen egy fergeteges nosztalgia bulival. Másnap délután egy órakor kezdődik a verseny, amelynek szintén egyszerűek a szabályai. A szervezők az Asitz csúcsán jelölték ki a start színhelyét és Leogang központjában lesz a cél. Versenypálya nincs, a körülbelül három és fél kilométeres távot és 1000 méter szintkülönbséget mindenki azon az útvonalon síeli le, amelyik szimpatikus számára. Természetesen, aki először ér a célba, az nyeri a versenyt.

Vasárnap délután a "műlesiklás" következik. Itt ugyan néhány kapu nehezíteni fogja a csúszást, de a közönségnek most lesz alkalma, hogy megcsodálja a korábbi korok felszereléseit és divatját. A hétvége természetesen eredményhirdetéssel zárul, ahol kihirdetik a nosztalgiasíelés férfi és női világbajnokait.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »