Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elkezdődött Európa legnagyobb gyermek síversenye

2008.01.18. Bata Attila

Elkezdődött Európa legnagyobb gyermek síversenye Ezen a héten Svájcban elkezdődött Európa legnagyobb gyermek síversenye. A következő hetekben tizenhárom selejtezőt rendeznek a Grand Prix Migros néven futó gyermekversenyen. A versenysorozat végén, a Lenzerheide síterepén található Világ Kupa versenypályán rendezik meg a nagydöntőt.

A szervezők becslése szerint körülbelül hétezer gyermek jelentkezése várható arra a versenysorozatra, amelynek első állomásaként ezen a héten Saas Fee síterepén rendeztek versenyt. A verseny nyitott minden nyolc és tizenöt év közötti fiatal részére, akár igazolt versenyző, akár amatőr. Összesen egy fontos szabály van, mindenki csak egy versenyen próbálkozhat bejutni a márciusi döntőbe.

A versenysorozatot már évek óta megrendezik, és a szervezők szerint ez Európa legnagyobb gyermek síversenye. A versenyre nemcsak svájciak, hanem külföldiek is jelentkezhetnek. A jelentkezéseket a síverseny internetes oldalán keresztül is elfogadják. A március végi nagy döntőn 8 kategóriában hirdetnek győztest a fiúk és a lányok közt.

A selejtezőkből a három legjobb jut a március végi döntőbe, de a verseny mottója szerint "nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos". Ennek ellenére a verseny korábbi helyezettjei között számos mai svájci élversenyzőt is találunk.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.