Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Komoly havazás a Közel-Kelet térségében

2008.02.01.

Komoly havazás a Közel-Kelet térségében Amíg itthon csak várjuk a nagy havazást, addig a Közel-Keleten élők ízelítőt kaphattak belőle. A lehullott hómennyiség komoly fennakadásokat okozott a havazást ritkábban megtapasztaló országokban. A környék síelői örülhettek is, hiszen a libanoni hegyekben remek hóviszonyok várják a síelőket.

Izraelben, Jeruzsálem magasabb hegyein 20 cm friss hó esett. A havazás nem tekinthető igazi ritkaságnak errefelé, inkább az okozott meglepetést, hogy az alacsony hőmérsékletek miatt a hó megmaradt, és már napok óta fehérek a jeruzsálemi dombok.

Jordániába is beköszöntött a tél. A helyi erők nehezen birkóznak meg a hó eltakarításával. A fővárosban, Annanban fagypont környékére esett a hőmérséklet. A szokatlan helyzetre való tekintettel, szerdán rendkívüli munkaszüneti napot rendeltek el az országban.

A legkomolyabban Libanonban havazott, és a legtöbb gondot is itt okozta a havazás. A hóvihar fákat döntött ki, amelyek megrongálták az elektromos- és telefonvonalakat. Számos utat le kellett zárni a hó, a jegesedés, és a sűrű köd miatt. Egyes helyeken a hó vastagsága már megközelíti a két métert.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.