Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rekordmennyiségű havat hozott a január Norvégiában

2008.02.10. Bata Attila

Rekordmennyiségű havat hozott a január Norvégiában Bár a magyar síelők még nem özönlötték el a norvég pályákat, de népszerűségük egyre jelentősebb, hiszen az északi fekvésük és a stabil hóviszonyok miatt egyre népszerűbbek a világ síelői között. A megbízható hóviszonyok az idén különlegesen jól alakulnak, hiszen januárban megdőltek a korábbi hórekordok.

Norvégia legnagyobb síterepe, Trysil, ismét egy remek szezon közepén tart, a kiváló hóviszonyok miatt nagy az esély arra, hogy május elejéig is lehet majd síelni az itteni pályákon. Ezen a héten 220 centiméter vastag havat mértek, ennyi hó utoljára 1988-ban volt a síterepen. A kiváló hóviszonyokban fontos szerepet játszott az előző hét időjárása, amikor 40 centiméternyi friss hó esett. Ezek után, nem csoda, hogy a síterepen mind a 65 pálya nyitva tart.

Hemsedal, egy másik ismert norvég síterep is kivételes januárt tudhat maga mögött. Egyrészt már hetente három különbusszal hozzák ide a síelőket Oslóból, másrészt a mérések 1896-os kezdete óta még sosem esett ennyi hó, mint most januárban. Itt is mind a 16 pálya üzemel, a hóvastagsága pedig 120-180 centiméter.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.