Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas havazás pusztít Kínában már hetek óta

2008.01.31. Bata Attila

Hatalmas havazás pusztít Kínában már hetek óta Kína keleti részein már hetek óta tombol a kegyetlen tél, amely teljesen megbénítja az ország életét. Innen a távolból nehéz elképzeli, hogy milyen pusztításokat végez az évtizedek óta nem tapasztalt kemény tél. A hivatalos jelentések szerint eddig 55 halálos áldozatot követelt a rendkívüli havazás.

A hatalmas havazások következtében hatalmas zavarok következtek be a középső és a keleti országrészek áramellátásában és közlekedésében. A helyzetet jelentősen súlyosbítja, hogy a kínaiak a hagyományos kínai újévet ünneplik. Ilyenkor a jobb kereset reményében, a távoli városokban dolgozó kínaiak hazaindulnak családtagjaikhoz, akiket évente csak egyszer, rendszerint ilyenkor tudnak meglátogatni.

Utasok milliói rekedtek a pályaudvarokon és jelenleg teljesen reménytelennek látszik, hogy a közeljövőben eljuthatnak a kívánt célállomásukra. Egyes források szerint körülbelül 170-180 millió ember kel útra az ünnepek alatt. Most az önkormányzatok arra próbálják rávenni az utazókat, hogy váltsák vissza a jegyeiket és maradjanak a rokonaiknál.

A legnagyobb gondot az jelenti, hogy a szén nem tud eljutni a hőerőművekbe, így az ország nagy része áram nélkül maradt. Az ország vezetői már félmillió katonát vezényeltek a havazás sújtotta körzetekbe, hogy minél előbb visszatérjen az élet a normális medrébe, hiszen a több mint két hete pusztító havazás hatalmas költségeket okoz a kínaiaknak.

Sajnos, a meteorológusok sem túl sok jóval biztatnak. További havazásokat jósolnak, és folytatódik az ötven éve nem látott ítéletidő. Az a különlegesség is megtörtént, hogy az ország déli részein is erősen havazott, amelyre ritkán van példa.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.