Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fényképezőgépének vakuja mentette meg a síelőt

2008.02.04. Bata Attila

Fényképezőgépének vakuja mentette meg a  síelőt Figyelmetlensége miatt került bele hó fogságába egy szlovén síelő nő, ahonnan azonban lélekjelenlétének és leleményességének köszönhetően szabadult ki. Szombat délután a tiroli Kirchberg síterepén szakadékba zuhant hölgy a digitális kamerájának vakujával irányította magához a segítségére érkező mentőcsapatot.

A nap végi pályazárás időpontjában, délután négy órakor, egy olyan kék pályán síelt a szlovén hölgy, amelynek egyes részei már zárva voltak a síelők előtt. A pálya felső részét előkészítették az üzemeltetők, de a lentebbi szakaszokat már nem. A hölgy a kezetlen pályaszakaszra tévedt, majd a hóban található nyomokat követve lassan elhagyta a pályát is.

A nyomokat követve később egy szakadékba zuhant, ahonnan nem tudott saját maga kimászni. Telefonon értesítette barátait, akik riadóztatták a hegyi mentőket. Időközben teljesen besötétedett a síterepen. A keresőcsapat munkáját a hölgy azzal könnyítette meg, hogy a digitális fényképezőgépének vakujával irányította őket a baleset színhelyére. A hegyimentők este fél kilenc után épségben találtak rá a szlovén hölgyre.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.