Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elvesztette kizárólagos közvetítési jogait az ORF

2008.02.27. Bata Attila

Elvesztette kizárólagos közvetítési jogait az ORF A világ sírajongói felsóhajthatnak, hiszen már biztosnak tekinthető, hogy megszűnik az osztrák ORF csatorna kizárólagos közvetítési jogosultsága az osztrák versenyekkel kapcsolatban. Egyelőre csak az ismert, hogy az új pályázatot tavasszal írják ki, de senki sem kaphat kizárólagos jogosultságokat.

Az osztrák sí szövetség és az ORF közötti tízéves szerződés, amely igazából teljesen megakadályozta, hogy az Ausztriában megrendezett versenyek a világ sportrajongói elé kerülhessenek, továbbra is érvénybe marad, azonban jövőre megszűnnek az ORF kizárólagos jogai a közvetítéssel kapcsolatban.

Premiere, a fizetős német TV csatorna, panaszt nyújtott be a tízéves kizárólagos szerződéssel kapcsolatban, amelyet annak idején pályáztatás nélkül kötött meg az osztrák szövetség. A bíróság helyt adott a panasznak, és kötelezte a szövetséget, hogy április végéig írja ki a pályázatot, amelyben más TV társaságok is pályázhatnak az osztrák versenyek közvetítésére a 20011/2012-es szezonig.

Az osztrák síversenyek közvetítése, különösen az alpesi versenyeké, évek óta az egyik legnézettebb sportesemény Ausztriában. A híres kitzbüheli futamokat pedig többen követik figyelemmel a tévé képernyői előtt, mint az olimpiai versenyeket, vagy a foci világbajnokságot. AZ ORF bejelentette, hogy a pályázattól függetlenül továbbra is a megszokott színvonalon közvetíti az Ausztriában rendezendő alpesi és északi síversenyeket.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.