Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szezon után: már zajlik az élet a versenysportban

2008.04.22. Bata Attila

Szezon után: már zajlik az élet a versenysportban Már egy hónappal is túl vagyunk a szezonzáró bormiói versenyeken, és lassan újra beindul a pezsgés a versenysport világában. A hónap elején megérkeztek az új szezon első átigazolási hírei, mindjárt egy-két érdekesebb hírrel. A biztosnak tűnő cserék mellett számos pletyka is kering a versenysportban.

A FIS főnökei nagyon elégedettek az előző szezonnal. Mind a női és férfi versenyeket rekordszámú nézőközönség tekintette meg az idén. A hóviszonyok javultak az előző évadhoz képest, néhány új tehetség tűnt fel, és az is jót tett a sportágnak, hogy a záróversenyre is maradt még izgalom. Feltétlenül javítani kell a biztonsági intézkedéseken, túlságosan sok baleset történt az idei szezonban.

Lassan beindulnak az átigazolások is. Eddig a legnagyobb hír, hogy a tavalyi szlalom VK győztes Manfred Mölgg otthagyja a Fischer-t, és irány a Rossignol. Ligety-vel és Jean-Baptiste Grange-zsal együtt nagyon jó kis szlalomcsapat lesz itt. Mölgg kétéves szerződést kötött, és így húgával, Manuelával versenyezhet egy csapatban.

A pletykák arról szólnak, hogy az előző szezonban gyengébb eladásokat produkáló Fischer háza táján nehéz lesz megtartani a sztárokat. Hannes Reichelt szintén elmegy a Fischer-től, a pletykák szerint a Salomon lehet a befutó, de tárgyal a Rossignol céggel is. Rainer Schönfelder is elhagyja a Fischer-t, és a Head-hez tart. Valószínűleg vele együtt távozik Christoph Gruber is.

A Fischer biztos érkezői közé tartozik Marc Gini, aki hét évet húzott le a Völkl csapatában. Az idén már dobogóra is állt német Kathrin Hölzl is kétéves szerződést kötött az osztrák sportszergyártóval, korábban ő is a Völkl csapatában síelt.

A Völkl egyik legnagyobb nyeresége lehet, hogy még egy szezonra sikerült megtartaniuk a finn Tanja Poutiainent, aki az idén csak a horvát versenyen nyert, de annak ellenére, hogy csak a technikai számokban indult, nyolcadik tudott lenni az összetettben.

A finnek másik ásza, Kalle Palender a hónap elején adta ki önéletrajzát, amelyből a sajtó szinte csak azt ragadta ki, hogy hat évvel ezelőtt ittas vezetés közben elkövetett autóbalesetért 16 napot kellett börtönben töltenie lakóhelyén, Monte-Carloban.

Az olasz Peter Fill nem volt elragadtatva a Dynastar tavalyi fejlesztéseitől és már átigazolt az Atomic-hoz. A márkák közötti versenyben, a férfiak mezőnyében utolsó helyezet Dynastartól abban a reményben igazolt az Atomic-hoz, hogy végre összejöhet élete első VK győzelme.

Az Atomic norvég sztárja, Aksel Lund Svindal április elején rajthoz állt egy közönségszórakoztató versenyen, amelyet meg is nyert. Bár a verseny komolyságában elmaradt a VK futamoktól, de a vert mezőnyben számos nagymenő végzett. Svindal visszanyerte az erejét és a versenysúlyát, és ígérete szerint a söldeni versenyen már komolyan kell vele számolni.

Egyelőre még csak a pletykákat hallani arról, hogy a svéd Anja Pärson hamarosan elhagyja a Salomont, és már nem sok hiányzik ahhoz, hogy aláírjon a Head-hez. A váratlan győzelmeket produkálni képes, szlovén Tina Mazét (Rossignol) pedig a Stöckli környékezi igen hevesen.

A versenysport két "csinibabája" a brit Chemmy Alcott és az amerikai Julia Mancuso bejelentette, hogy júniusban megmásszák a Kilimandzsárót, hogy ezzel is pénzt gyűjtsenek a hátrányos helyzetű gyerekeknek. Az egyhetes mászás célja, hogy legalább még húszezer dollárt összegyűjtsenek, ugyanis a hónap elején negyvenezer már összejött, amikor Alcott saját maga árverezte el Roger Federer saját kezűleg aláírt wimbledoni teniszpólóját.

Az átigazolási szezon elején vagyunk még, de már megpezsdült az élet és biztosan lehet még meglepetésekre számítani, hiszen a sportszergyártók egy veszteséges éven vannak túl, így nem fognak sokat gondolkodni, ha a követelőző sztárokat feltörekvő titánokkal kell majd pótolniuk a következő szezonban, amelynek fő eseménye a franciaországi világbajnokság lesz.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.