Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eddig hóban gazdag az idei tél Kanadában

2008.03.04. Bata Attila

Eddig hóban gazdag az idei tél  Kanadában Nehéz szívfájdalom nélkül tudomásul venni, hogy szép csendben egész Kanadát betemeti a rendkívüli tél, és lassan odaát esik le az a hómennyiség is, amely a hazai és a közeli hegyekből hiányzik. A hó nemcsak a hegyekben, de az alacsonyabban fekvő kanadai részeken is bőségesen hullott ebben a szezonban.

A tegnapi 10 centiméteres havazással Montrealban eddig ebben a szezonban már 297 cm hó hullott, és a hét további részére is havazást jósolnak a meteorológusok, így hamarosan átlépik a háromméteres határt. Ha a tél hátralévő része is az eddigiekhez hasonlóan alakul, akkor megdőlhet a legendásan havas 1970/1971-es idény 383 centiméteres rekordja is.

A Quebec tartományban található Mont-Sainte-Anne síterep minden korábbi rekordot megdöntött, és már átlépte az 500 centiméteres álomhatárt is. December óta az összes pálya nyitva tart, és fantasztikus körülmények várják a síelőket. Tavaly ilyenkor még csak 200 cm hó hullott. A szomszédos Stoneham hegy síterepe is jó úton halad az új csúcs felé, eddig 425 cm hó esett, szemben a tavalyi szezon hasonló időszakában hullott 219 centiméterrel.

Ottawa, a főváros is fürdik a hóban. Itt tegnap 16 cm esett, így az idei szezonban már összesen 329 cm hó hullott, amely a vicces kedvű helyi zsurnaliszták szerint pont olyan magasság, mintha a helyi híresség Shania Twain fejére állna a másik helyi híresség, Alanis Morissette.

Nem szeretnénk senkit sem kanadai síelésre bíztatni, de ettől a héttől már vízum nélkül lehet kiutazni Kanadába, itt már jövő héten bevezetik a nyári időszámítást, és Amerikával ellentétben itt kiírják a hóvastagságot méterben vagy a hőmérsékletet Celsius fokokban is. Kicsit elrettentő lehet a kanadai síeléssel szemben, hogy az utóbbi egy évben a kanadai dollár túlságosan is megerősödött, amely nem kedvez a turizmusnak.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.