Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hideg Húsvét havat hozott hazai hegyeinkbe

2008.03.23. Bata Attila

Hideg Húsvét havat hozott hazai hegyeinkbe Mintha érezné a tél, hogy az idén is bőven van törlesztenivalója a hazai síterepekkel szemben és kissé megkésve, de újra fehérbe öltöztek a magasabban fekvő hazai pályák. A mai napon Mátraszentistvánban, Bánkúton és Dobogókőn is lehet síelni. Érdemes lesz magasabbra menni az esős-saras síkvidékről.

Mátraszentistvánban már napok óta gyártották a havat, és péntek óta lehet síelni a Mátrában. A mai napon két lift és két pálya várja a vendégeket, különösen a tizennégy éven aluli gyermekeket, akik számára a húsvéti ünnepek alatt ingyenes lesz a síelés. Lesz éjszakai síelés is a mai napon, 16 és 20 óra között.

Dobogókő és Bánkút is kihasználja a frissen hullott 15-20 cm havat és beüzemelik reggel a felvonókat. Dobogókőn reggel nyolcra várják a sportosabb síelőket, hogy segítsenek a hó letaposásában, számukra a lifthasználat ingyenes. Sajnos, a vékony hóréteg miatt gépekkel nem lehet előkészíteni a pályát.

Szintén kinyit Bánkút is egy felvonóval ma reggel. A pályát vélhetően itt sem tudják majd géppel előkészíteni, így inkább a gyakorlottabb síelők élvezhetik a húsvéti csúszást.

Hullott hó bőven a kékestetői és eplényi pályákon is, de itt az üzemeltetők már korábban eldöntötték, hogy lezárják az idei szezont, és nem fognak kinyitni a húsvéti ünnepekre.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.