Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fehér Húsvét lesz számos osztrák síterep környékén

2008.03.20. Bata Attila

Fehér Húsvét lesz számos osztrák síterep környékén Megbízhatóan megérkezett a megjósolt hidegfront, és a síterepek felfrissült hóval és jobb pályaviszonyokkal várják a síelőket, már azokat, akiknek sikerült szállást foglalniuk a húsvéti tömegben. Aki az ünnepeket Ausztriában tölti, annak a hójelentések helyett inkább a közlekedési hírekre kell figyelnie.

Vélhetően többen indulnak a távolabbi osztrák terepen felé, számukra talán nehéz elhinni a hazai viszonyok után, hogy Ausztriába bizony visszatért az igazi tél. Salzburg, Tirol és Vorarlberg tartományokban már most, az ünnepi autóáradat megkezdése előtt is jelentős fennakadásokat okozott a havazás.

Az A10-es Tauern autópályát tegnap Werfen környékén le kellett zárni. Nehezen volt járható a vastag hó és a jég miatt az A1-es autópálya Walserberg és Salzburg között, szintén komoly fennakadásokat okozott a márciusi tél Felső-Ausztria útjain. Ma reggel a salzburgi Reit alagútban tömegkarambol történt, a forgalmat mindkét irányban le kellett zárni.

Aki a legtávolabbi tartományba, Vorarlbergbe készül, teljesen fehér Húsvétra számíthat. Az egész tartományban, még az alacsonyabban fekvő részeken is 10-30 cm friss hó hullott. A síterepeken méteres hó várja azokat, akik el tudnak jutni odáig.

Nemcsak a távolabbi részeken, hanem Alsó-Ausztriába is visszatért a tél. A Mostviertel régióban (pl. Ötscher, Hochkar vagy Annaberg) pontosan a tavasz kezdetére állított be a tél 20 centiméter friss hóval. 

A hó mellett a rendőrség is jelen lesz az utakon. A legtöbb tartományban a szokásosnál is több traffipaxot állítanak szolgálatba a gyorshajtók kiszűrésére. Nem árt vigyázni, mert pénztárcánk bánhatja. "Országimázsunknak" sem tett jót, hogy fél Ausztria arról a magyar autósról beszél, aki a múlt héten 208 km/órás sebességgel száguldott az A2-es autópályán - a 100-as táblánál.

Természetesen vissza is kell jutni az ünnepek után. Az egyszerre hazainduló vendégek miatt hatalmas dugók fognak kialakulni az autópályákon, a magyar határhoz közeli útszakaszokon, valamint a hírhedten zsúfolt Schladmingba vezető B320-as úton is.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.