Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

30-70 cm friss hó és lavinaveszély Ausztriában

2008.03.15. | Szerző: Bata Attila
30-70 cm friss hó és lavinaveszély Ausztriában A jövő héten igazán télies viszonyok és fokozott lavinaveszély vár majd azokra, akik az ünnepi héten indulnak síelni. Utóbbi napokban komoly hómennyiség esett a közelebbi pályákon is, de ennek ellenére a legtöbb közeli terep Húsvét után bezárja kapuit.
h i r d e t é s

Az utóbbi napokban jelentősebb havazás érte el a közelebbi osztrák hegyeket. A stájerországi Grimming hegyoldalában 70 cm friss havat mértek, míg másik stájer csúcson, az Ahornkogelen 45 cm hó hullott. A közeli alsó-ausztriai pályákon is megérkezett a hó utánpótlása, Hochkar 40 cm, Lackenhof pedig 35 cm friss havat kapott mostanában.

A meteorológiai intézet felhívja a jövő héten útnak indulók figyelmét a fokozott lavinaveszélyre. Különösen a sítúrázókra leselkedhet a szokásosnál nagyobb veszély az alsó-ausztriai, karintiai és stájer hegyoldalakban.

Várhatóan sokan kihasználják a jövő hét kedvezőnek ígérkező időjárását, a legtöbb tartományról már teltház közeli foglalásokat jelentenek a húsvéti ünnepek idejére. Az alacsonyabban fekvő, és kevésbé hógazdag síterepek a húsvéti ünnepek után bezárják kapuikat.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »