Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sok helyen a szezon utolsó síelős hétvégéje következik

2008.03.18. Bata Attila

Sok helyen a szezon utolsó síelős hétvégéje következik A kisebb síterepek örömére az idén korábban érkezik a Húsvét, így a hosszú, ünnepi hétvégén még lehet egyet utoljára csúszni az alacsonyabban fekvő helyeken is. Az időjárás valószínűleg kegyeibe fogadja a síterepeket és kihasználhatjuk a hosszú hétvégét egy osztrák, szlovák, vagy akár mátraszentimrei síelésre.

Ausztriában szinte az összes nagyobb síterep turisztikai hivatala örömmel jelenti, hogy az ünnepekre már alig maradt üres szoba. A távolabbi tiroli és salzburgi tartományokban a foglalások száma jelentősen meghaladja a tavalyi adatokat. Obertauern-ben már az összes szálláshelyet lefoglalták.

Karintiában is csúcsot hozhatnak az ünnepek. Gerlitzen körül számos szállodában már most sincs szabad hely, Bad Kleinkirchheim húsvéti akciója beváltotta a reményeket, sokan élvezik majd a síelést és a termálfürdőket Húsvétkor. Nassfelden a magasabban fekvő helyeken már lehetetlen szállást kapni, de a környező falvakban még vannak üres helyek. Az alsó-ausztriai síterepeken, ahol még van hó, már nagyon nehéz szabad szobát kapni.

Szlovákiában a hét közepére mínusz 5 fok körüli hőmérsékletet jeleznek 1500 méteres magasságban, havazás pedig 700 méter felett bárhol előfordulhat a hegyekben. Jelenleg körülbelül 50 síterep tart még nyitva, de ezek száma jelentősen lecsökken majd március 25-től. Az ismertebb és közeli terepek közül már biztosnak vehető, hogy Vysné Ruzbachy, Kojsovská hola, Sachticky, és Telgárt be fog zárni.

A húsvéti ünnepeken megtartják Donovalyban a korábban elmaradt Skocsy bulit, ahol számos DJ szolgáltatja majd a zenét a bulihoz. Ugyanebben az időben Snow Show-t rendeznek a Chopok déli oldalán, amely főleg akrobatikus síversenyt és zenés bulikat ígér. A húsvéti ünnepek után már csak a Tátra hegységek és egy-két másik síterep tart majd nyitva, a legtöbb helyen ilyenkor szokták jóval olcsóbban adni a síbérleteket.

Valószínűleg itthon is lehet majd síelni az ünnepek alatt. Ebben a szezonban még egyszer nekigyürkőznek az üzemeltetők a mátraszentistváni Sípark hóágyúzásának, és várhatóan péntek reggelre el is készül a pálya, amelyet az időjárástól függően akár március végéig is lehet majd használni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.