Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina okozott kisebb ijedtséget a nassfeldi pályákon

2008.03.13. Bata Attila

Lavina okozott kisebb ijedtséget a nassfeldi pályákon Szerencsés kimenetelű lavinabaleset történt szerdán a karintiai Nassfeld síterepén. A pályákon kívül elindult hógörgeteg egy kisebb része a pályát is beborította és elsodorta az éppen ott tartózkodó tizenkét éves osztrák kislányt. Szerencsére a kislányt csak derékmagasságig temette be a lavina, és megúszta a balesetet.

A lavina a Madritschen felvonó felső állomása feletti részen indult meg és a hatszemélyes lift melletti Lärchboden pálya irányába tartott. A lift felső állomásánál lévő kiszálló részt kétméteres hó borította be a lavina után, és a hógörgetegből, még az említett pályára is jutott.

A lavinaomlás pillanatában egy tizenkét éves alsó-ausztriai kislány snowboardozott a pályán, akit a lavina éppen eltalált és majdnem a derekáig betemette. A kislánynak az ijedtségen kívül komolyabb baja nem történt. A pályát egy kétórás időtartamra lezárták, de utána újra megnyitották a nagyközönség előtt.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Tolnaricum apartmanok
A Tolnaricum Apartmanok a Nassfeld Síközpont vonzáskörzetében (18 km a Millennium Express Sífelvonó) Köstendorfban találhatók, 10 km-re Hermagortól, napos és csendes környezetben, kilátással a hegyekre és a Pressegger tóra.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Falkensteiner Sonnenalpe csillagcsillagcsillagcsillag
A modern 4 csillagos szálloda közvetlenül Nassfeld síterepe mellett található, gyönyörű hegyvidéki környezetben, 1.500 m-es magasságban. Kényelmes szobákat, teljes ellátást, változatos wellness és gyermek szolgáltatásokat kínál vendégeinek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Al Gallo Forcello csillagcsillagcsillagSuperior
Az Al Gallo Forcello***superior pályaközeli szálláshely 1.530 m-en Nassfeld olaszországi oldalán mindössze 3-400 méterre az első sílifttől és az osztrák-olasz határtól. Egy-két-három-négyágyas szobák, családi szobák, reggelis vagy félpanziós ellátás, kis wellness részleg, saját síkölcsönző várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
Havazás Előrejelzés
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.