Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina okozott kisebb ijedtséget a nassfeldi pályákon

2008.03.13. Bata Attila

Lavina okozott kisebb ijedtséget a nassfeldi pályákon Szerencsés kimenetelű lavinabaleset történt szerdán a karintiai Nassfeld síterepén. A pályákon kívül elindult hógörgeteg egy kisebb része a pályát is beborította és elsodorta az éppen ott tartózkodó tizenkét éves osztrák kislányt. Szerencsére a kislányt csak derékmagasságig temette be a lavina, és megúszta a balesetet.

A lavina a Madritschen felvonó felső állomása feletti részen indult meg és a hatszemélyes lift melletti Lärchboden pálya irányába tartott. A lift felső állomásánál lévő kiszálló részt kétméteres hó borította be a lavina után, és a hógörgetegből, még az említett pályára is jutott.

A lavinaomlás pillanatában egy tizenkét éves alsó-ausztriai kislány snowboardozott a pályán, akit a lavina éppen eltalált és majdnem a derekáig betemette. A kislánynak az ijedtségen kívül komolyabb baja nem történt. A pályát egy kétórás időtartamra lezárták, de utána újra megnyitották a nagyközönség előtt.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Almresort Sonnenalpe 
Prémium, saját szaunás apartmanok 105 és 145 m²-es nagyság között, Nassfeld - Sonnenalpe részén, 1500 méteres magasságban, közvetlenül a sípályák mellett.
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
Hotel Sonnleitn 
Családi vezetésű kis szálloda a Nassfeldre vezető kiskabinos lift völgyállomásától 4 km-re. Az egy- és kétfős, valamint családi szobák heti turnusokban, félpanziós ellátással foglalhatóak!
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
Arena Franz Ferdinand Nassfeld 
Nassfeld egyik legújabb szállodája közvetlenül (100 m) a síterep völgyállomásánál várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Wellness részleg fűtött bel- és kültéri medencével, szaunákkal, gyermekeknek 140 m2-es játszóbirodalom, mászófal!
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
További szállástippek
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.