Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Két belga hódeszkás halálos balesete a Ziller völgyben

2008.03.19. | Szerző: Bata Attila
Két belga hódeszkás halálos balesete a Ziller völgyben Halálos kimenetelű balesetet szenvedett két belga snowboardos tegnap, amikor a pályán kívüli részen próbáltak lecsúszni. Olyan meredek helyre tévedtek, ahol saját maguk is belátták, hogy túl veszélyes lecsúszni, így lecsatoltak és gyalog próbáltak leérni, ekkor következett be a szerencsétlenség.
h i r d e t é s

Három belga hódeszkás közül kettőnek végzetesnek bizonyult a kedd délutáni pályán kívüli csúszás a Mayrhofenhez tartozó Ahorn síterepén. A 29 és 31 év közötti fiatalok megpróbáltak átcsúszni a Stillup völgybe, de útközben egy nagyon szűk, meredek és sziklás szakaszra tévedtek, ahol túl veszélyes lett volna lecsúszni.

Lecsatolták deszkájukat, és gyalog próbáltak leereszkedi a meredek lejtő aljára, de ketten megcsúsztak és lezuhantak a meredek szakasz aljára. A harmadik társuk egy fába kapaszkodva próbált meg segítségért kiáltani. Szerencséjére egy közelben tartózkodó helyi lakos meghallotta, aki hívta a hegyi mentőket.

A mentők csak késő este találták meg a legalább 150 métert zuhant két hódeszkás holttestét. A mentés nagyon lassan ment, hiszen a meredek szakasznak köszönhetően extrém körülmények között kellett keresni a két hódeszkást.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »